Ministar Vrdoljak je objavio rezultate akcije Oktan u kojoj je od prosinca inspekcija uzela 50 uzoraka goriva s benzinskih postaja i na graničnim prijelazima

Subota, 13. 12. 2014. u 11:03, zadnja izmjena prije 2 sata i 6 minuta Piše: Snježana Krnetić

Goran Kovačić/PIXSELLIvan Vrdoljak

Od 50 uzoraka koje su izuzeli, 10 posto nije zadovoljilo standarde. Od tih 5 loših uzoraka, 4 se odnosi na lošije dizelsko gorivo, a jedan na benzinsko (Eurosuper 95), objavilo je u subotu Ministarstvo gospodarstva.

Ministar Ivan Vrdoljak nije otkrio koje benzinske postaje su imale loše gorivo ni imena tvrtki, ali je rekao da će protiv njih biti podignute prijave. Kazne za pravne osobe su od 300.000 do 600.000 kuna, a za fizičke osobe koje su odgovorne od 40.000 do 70.000 kuna.

– To je daleko veći postotak od onoga što sam ja očekivao. Nastavit ćemo akciju i podnijeti kaznene prijave protiv onih koji nisu imali zadovoljavajuću kvalitetu. Glavna poruka je da ono što je danas 10 posto za nekoliko mjeseci mora biti nula – rekao je Vrdoljak.

[video: 1011668 / gorivo, ivan vrdoljak]

Nakon što se uveo sustav da benzinske postaje mogu svakodnevno mijenjati cijene goriva, Vrdoljak kaže da će početkom godine napraviti aplikaciju za mobilne uređaje i web stranice gdje će se moći provjeriti cijena goriva na postajama.

Loši uzorci su s zagrebačkog, osječkog, varaždinskog i splitskog područja dok su uzorci s područja Rijeke bili ispravni.

U akciji Oktan uzimali su uzorke s benzinskih postaja i iz cisterni na dva granična prijelaza.

Vrdoljak se pohvalio da su ove kontrole odgovorne i za nižu cijenu goriva od 10 posto.

[video: 1011669 / gorivo, ivan vrdoljak]

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: ivan vrdoljak, gorivo, akcija oktan

Izdvojeni komentari 69 komentara Pogledaj sve komentare

prije 2 sata i 35 minuta

gooner4life: I kaj sad? Koja je svrha ispitivanja ako mi ne znamo koje benzinske toče loše gorivo. Bzvz

prije 2 sata i 30 minuta

Security_Advisor: Gospodine ministre Vi ovo nazivate objavom??Pa niste Vi objavili ama baš ništa!!!Zašto ovime štitite one koji kradu??Znate li gospodine ministre uopće kako izgleda neko izvješće??Vi ste dužni objaviti gdje su to pronađene nepravilnosti i tko to krši pozitivne zakonske norme u RH.

prije 2 sata i 7 minuta

giustizia: Mislim da se ukrao lapsus scriptum u clanku ….Naime, samo deset 10 % ispitanih uzoraka JE zadovoljilo ! Mislim da je to tocnija i istinitija informacija !

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).