6. listopad 2014. objavljeno u 13:24

Foto: PU krapinsko-zagorska

Jučer, 5. listopada, u hrvatskom nacionalnom marijanskom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici održano je 22. vojno-redarstveno hodočašće.

Kao i svake, tako su se i ove godine na zavjetnom hodočašću, okupili pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, povijesnih postrojbi, pravosudne policije, predstavnici Vojnodiplomatskog zbora,a hodočašću su se priključili i drugi crkveni predstavnici iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije i Francuske.

Misnom slavlju su prisustvovali i brojni vjernici, branitelji i članovi njihovih obitelji iz svih hrvatskih županija, stopostotni hrvatski ratni invalidi, djeca, supruge i roditelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te predstavnici brojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Hodočašću je prisustvovao izaslanik predsjednika Republike Hrvatske načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Drago Lovrić, zamjenica ministra obrane Republike Hrvatske Višnja Tafra, kao i zamjenik ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske Evelin Tonković.

Koncelebriranu svetu misu u Crkvi blaženog kardinala Alojzija Stepinca, na otvorenom predvodio je zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije monsinjor Želimir Puljić, a prije početka mise, prisutne je pozdravio i domaćin Vojni ordinarij monsinjor Juraj Jezerinac.