Zrinka Babić (35) je u listopadu prošle godine malenoj Magdaleni dala tablete psihofarmake te ju zatim utopila u kadi. Nakon 20 sati je pozvala Hitnu pomoć

Utorak, 30. 12. 2014. u 21:45, zadnja izmjena prije 2 sata i 35 minuta Piše: 24sata

Goran Kovačić / PIXSELL

Vijeće Županijskog suda u Rijeci osudilo je Zrinku Babić (35) na 37 godina zatvora zbog ubojstva 2,5-godišnje kćeri u listopadu prošle godine, javlja Novi list.

Babić je malenoj Magdaleni dala tablete psihofarmake te ju zatim utopila u kadi. Sama je pozvala Hitnu pomoć no po dolasku su ustvrdili da je djevojčica mrtva već 20 sati.

Sutkinja Jesenka Kovačić kazala je da je obdukcija pokazala da je djevojčica umrla od trovanja tabletama koje je dovelo do teških poremećaja životnih funkcija te do prestanka disanja i rada srca. Utapanje je konkurirajući uzrok smrti, ali je vodeći ipak trovanje.

Sudsko vijeće prihvatilo je stavove tužiteljstva i optužnicu koja ju je teretila za dva stavka teškog ubojstva – ubojstva na okrutan ili podmukao način, te ubojstva osobe posebno ranjive zbog njezine dobi. Tijekom služenja kazne morat će ići i na psihijatrijsko liječenje.

Ovo je jedna od najdužih kazni izrečenih na rječkom sudu.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Šokantno!.

Tagovi: zrinka babić, ubojstvo, dijete

Izdvojeni komentari 36 komentara Pogledaj sve komentare

prije 3 sata i 46 minuta

otišla: Ovoj se vidi na licu da je luda ko šlapa…

prije 3 sata i 54 minute

fuma: MALO!!!

prije 2 sata i 31 minutu

Krila leptira: Malena sad spava s anđelima a ova tamo di je i zaslužila…

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).