Vlasti u SAD-u uskoro će objaviti novo izvješće o ispitivanjima zatvorenika nakon napada 9. rujna. U strahu su od odmazde pa su povećali sigurnost u ambasadama

Utorak, 09. 12. 2014. u 09:58, zadnja izmjena prije 3 sata i 45 minuta Piše: Ivana Živko

ReutersBijela kuća

Američke vlasti su povećale sigurnost u svojim veleposlanstvima diljem svijeta. Naime, Bijela kuća je objavila da su odučili povećati osiguranje uoči skore objave izvješća CIA-e o ispitivanjima uhićenih nakon napada 9. rujna, piše BBC.

U izvješću bi se trebali naći novi detalji o akcijama protiv Al-Kaide, ali i o metodama ispitivanja zatvorenika. Republikanci se oštro protive objavi tog izvješća.

Bivši američki predsjednik, George Bush je podsjetimo, branio agente dok je sadašnji predsjednik Barack Obama priznao da su neki njihovi postupci prema zatvorenicima prešli u mučenje.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Svijet.

Tagovi: veleposlanstva, sigurnost, mučenje, izvješće, cia, al-kaida

Izdvojeni komentari 10 komentara Pogledaj sve komentare

prije 1 sat i 35 minuta

fabijus veliki: ako netko diže tenzije i stvara neku famu oko terorista su upravo amerikanci!!! kako se druge zemlje ne boje odmazde nego samo vi??

prije 3 sata i 8 minuta

Ivan Krajc: Ahhahahaha.Dobar.Ne nisu oni u strahu od neki tamo islamista nego od VLASTITOG NARODA nakon sto su se pocele siriti snimke o POLICIJSKOM nasilju u Americi.Boje se revolucije koja ce vrlo skoro stici.Vidjeli su da se narod budi po cijelom svijetu.Usrali ste se u gače zlotvori i crvi.Strepite pret bozijom silom.

prije 3 sata i 21 minutu

ivan015: u strahu od “alahovih robova” ha,ha…

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).