Ministar Arsen Bauk kaže da je pomagao volonterima koji su za ‘U ime obitelji’ skupljali potpise te da je inicijativa trebala napasti Ustavni sud, a ne njega

Petak, 19. 12. 2014. u 09:15, zadnja izmjena prije 4 sata i 45 minuta Piše: 24sata

Patrik Macek/Pixsell

Poslijepodne će biti objavljen popis birača, a već neko vrijeme govorim da ih ima oko 3,5 milijuna. Skoro 40.000 građana se pobrinulo kako bi mogli glasati jer na dan izbora neće biti na mjestu prebivališta, kazao je danas ministar uprave Arsen Bauk u emisiji Hrvatskog radija ‘Poligraf’.

Gost je bio i Krešimir Planinić iz inicijative ‘U ime obitelji’ koja traži ministrovu ostavku. Planinić je objasnio iz kojih razloga.

– Jedan od razloga su nesređeni popisi birača jer imamo dva popisa birača, a to je neodrživo. Ministar je najavljivao da je prioritet da se to sredi i uskladi. Sada imate jedan broj birača koji je u registru, a drugi se mijenja svako malo kad ga spominju u javnosti. Drugi razlog je taj što je inzistirao da je za raspisivanje referenduma potrebno više potpisa no što je zaista potrebno – kazao je Planinić.

Bauk se tu nadovezao kazavši da je upozoravao skupljače potpisa da im možda neće biti dovoljan broj s kojim raspolažu te da u ukupan broj birača ubrajaju i one iz dijaspore.

Umjesto da me pohvale što sam ih upozoravao, oni mene napadaju, ali valjda im je lakše napadati političare nego Ustavni sud, kazao je Bauk.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: u ime obitelji, predsjednički izbori, popis birača, ostavka, ministar, krešimir planinić , izbori, arsen bauk

Izdvojeni komentari 39 komentara Pogledaj sve komentare

prije 4 sata i 37 minuta

jo2hn8ny: Najradije bih se grohotom nasmijao ovim izjavama druga Bauka, ali ću zaplakat od jada i nemoći.

prije 4 sata i 14 minuta

tessa 10: Za što da te pohvali?? sramotno je da par godina nemamo pravi popis birača a toliko love ulupano. Kod nas ima toliko birača koliko je nekim strankama potrebno za izbore. Sramota.

prije 4 sata i 32 minute

Pametna ovca: Da,baš bu te pohvalili što da sada nije sređen taj popis birača.Ajmo još pohvaliti Zmajlovića na “štednji”,Milanovića na njegovom bezprijekornom vodstvu,Vargu na mudrom korištenju državnih auta,ali zašto stati samo na vama?Ajmo još i pohvaliti saborske zastupnike na odličnom i marljivom radu i prekovremenim satima u saboru,evo vam i pohvale na predstečajne nagodbe i na planu 21 i na Grčićevom bezvremenskom optimizmu i odličnom korištenju EU novca i Vrdoljakovu vođenju gospodarstva zbog kojih svi ministri gospodarstva na svijetu izgledaju kao amateri.Evo ja te pohvaljujem za vjeke vjekova.prikaži sve

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).