Da bi se dobila naknada za novorođenčad, općini moraju biti plaćene sve dadžbine, odnosno adresa stanovanja mora biti ‘čista’, odlučan je načelnik općine Pakoštane

Nedjelja, 14. 12. 2014. u 19:00 Piše: Rozeta Bogeljić

Dino Stanin/PIXSELLMilivoj Kurtov, načelnik općine Pakoštane

Ako baka i djed, majka ili otac duguju za komunalnu naknadu općini Pakoštane, a žive s novorođenom bebom na istoj adresi, automatizmom će ostati bez 5000 kuna.

To nam je potvrdila i žena iz Pakoštana koja je željela ostati anonimna. Kako kaže, općini je dugovala novac za obiteljski posao na koji nisu platili porez. Rodilo im se unuče, no 5000 kuna nije im sjelo na račun zbog duga. Uplata iz općine izvršena je tek nakon godinu i pol dana, kad su dug podmirili. Načelnik Milivoj Kurtov kaže da je odluka na snazi dvije godine te se tako dlučio obračunati s kroničnim neplatišama.

– Da bi se dobila naknada za novorođenčad, općini moraju biti plaćene sve dadžbine, odnosno adresa stanovanja mora biti ‘čista’. Pritom mislim na komunalnu naknadu, slivne vode i porez na tvrtku ako je netko posjeduje. Jer ne može netko općini dugovati 20.000 kuna, a tražiti 5000 – objasnio je i dodao da nije fer da jedni plaćaju, a drugi ne. Na pitanje zašto kažnjavaju novorođenčad za grijehe predaka, Kurtov je odgovorio:

– Neće dijete potrošiti taj novac nego roditelji jer su oni stekli pravo na 5000 kuna njegovim rođenjem. Ako pustimo da se provlače neplatiše, općina neće funkcionirati i bit će zakinuti oni koji redovito plaćaju – kaže Kurtov. Tvrdi da su vrata općine otvorena socijalnim slučajevima.

Tagovi: komunalna naknada, dugovanje, bebe

Izdvojeni komentari 42 komentara Pogledaj sve komentare

prije 47 minuta

No1: Čovjek je potpuno u pravu,potporu trebaju dobiti roditelji koji žive za djecu ,a ne oni koji prave djecu da bi živjeli na njihov račun.

prije 40 minuta

Srce od Cukra: Pa to i je u redu, zašto bi neko plaćao a neko ne, a dobije lovu i onda se ruga onima koji plaćaju..

prije 40 minuta

-blue.sky-: Pa ovo je u redu, danas mnogi prave djecu da bi živjeli od kojekakvih naknada, a to je pogrešno.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).