Bivšu ravnateljicu Porezne uprave Uskok tereti da je iskoristila svoj položaj, ovlasti i utjecaj da bi se odgodilo plaćanje poreznog duga osječkom poduzetniku Bilošu

Utorak, 23. 6. 2015. u 20:03, zadnja izmjena prije 10 sati i 27 minuta Piše: 24sata

Patrik MacekNada Čavlović Smiljanec

Bivšu ravnateljicu Porezne uprave Nadu Čavlović Smiljanec Uskok tereti da je iskoristila svoj položaj, ovlasti i utjecaj da bi se odgodilo plaćanje poreznog duga osječkom poduzetniku Željku Bilošu.

U optužnici stoji i da je državni proračun oštećen za više od devet milijuna kuna.

Čavlović Smiljanec za Novu TVrekla je da nije kriva i pojasnila:

– Ja sam i prije dok sam bila ravnateljica Porezne uprave i kada sam dala ostavku na to mjesto kada je proširena istraga na mene, rekla da nisam kriva i da ne poznajem tog poreznog obveznika i da nisam trgovala utjecajem.

Dodala je kako smatra da za svaku radnju u životu mora postojati motiv, a ona motiva za ono što je optužuju nije imala:

– Koji je motiv ovdje bio da izlažem sebe i svoju obitelj? Godinu dana sam pod istragom, nije jednostavno da bih pogodovala nekome koga u životu nisam vidjela tko mi nije ni prijatelj ni rođak. Koji je motiv? Motiva nema – rekla je bivša šefica Porezne.

Čavlović Smiljanec kaže kako ovime ipak ne želi poručiti da joj je smješteno i dodaje:

– To prosudite sami. Ako sam Uskoku davala dva puta iskaz, ukazivala na propuste i ljude u tim predmetima, ako postoje mjere snimanja gospodina Biloša, ako se iz spisa vidi tko mu je dogovarao reprogram…a meni se ne vjeruje – rekla je Čavlović Smiljanec.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: uskok, porezna uprava, pogodovanje, nada čavlović smiljanec

Izdvojeni komentari 63 komentara Pogledaj sve komentare

prije 10 sati i 45 minuta

Kiklopp: Ko god da je kriv i bavio se kriminalom, korupcijom, pogodovanjima, pljačkama, pronevjerama, utajama itd pa tako i ti… u prdekanu s njim.. Naravno, najduže oni koji su opljačkali i uništili Hrvatsku svojom pljačkom i prodavali državne interese za osobnu korist..

prije 10 sati i 28 minuta

grbavo drvo: i mi peteroćlana obitelj smo bez motiva dok nam institUcije zatvaraju vrata pred nosom u svezi zapošljavanja – DOKLE TAMA21?

prije 10 sati i 49 minuta

skypilot: Jel’ to ona kod koje je Krešimir Milanović dolazio u Poreznu preko 100 puta?

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).