Osim ostavke Vlade tražit ćemo da se Ustavni sud očituje o svojim načelima pravde i pravednosti, kazao je koordinator za odnose s medijima Ante Gugo

Četvrtak, 16. 4. 2015. u 20:36, zadnja izmjena prije 10 sati i 27 minuta Piše: Magdalena Rendulić

Žarko Bašić/PixsellPredstavnici Udruge Blokirani

Udruga Blokirani u četvrtak je najavila da će idućeg tjedna, 23. travnja ići u veliki prosvjed na Trg svetog Marka u Zagrebu, a zahtjevaju ostavku Vlade jer u više od tri godine mandata nije učinila ništa za socijalno ugrožene građane s blokiranim računima.

– Osim ostavke Vlade tražit ćemo da se Ustavni sud očituje o svojim načelima pravde i pravednosti, jer smo zahtjev za ocjenom ustavnosti Ovršnog zakona Ustavnom sudu podnijeli prije više od 10 mjeseci, a do danas to nije riješeno – rekao je na konferenciji za novinare koordinator za odnose s medijima Udruge Blokirani Ante Gugo, javlja HRT.

– Kada odvjetnik Marijan Hanžeković, poznat kao kralj ovrha, Ustavnom sudu uputi podnesak zbog 15 milijuna kuna jamčevine gradonačelniku Milanu Bandiću za obranu sa slobode, to se riješi u roku 15 dana. Zašto je 320.000 građana manje važno od nečijih 15 milijuna kuna i zašto se njihov interes ne može zaštiti ni u roku 320 dana – upitao je Gugo koji smatra kako je to velika sramota za Ustavni sud.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: udruga blokirani, prosvjed

Izdvojeni komentari 32 komentara Pogledaj sve komentare

prije 10 sati i 15 minuta

ivič: dobiču puno minusa ali ču napisati svoje mišljenje!Više od polovice blokiranih su sami to prouzročili neki bili lakovjerni dizali se krediti šakom i kapom,što uzimati mobitele na pretplatu pa ne plačati?Zar mi ostali smo budale što plačamo račune!

prije 9 sati i 52 minute

mrgud2014: Zašto ne ? Stalno kukamo kako prosvjeduju u Španjolskoj, Francuskoj i ostatku Europe a mi samo sjedimo doma i pljujemo po portalima. Mi se moramo naučiti prihvatiti tu kulturu i shvatiti da je to zapravo normalna stvar.

prije 10 sati i 12 minuta

dipsy2010: Sudovi rade jako sporo ….. što je 10 godina čekanja ….. bar tako sam dobila info za moj predmet koji još čekam. I meni se žuri, a nikome nisam dužna, nego su dužni drugi meni….

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).