Oni su naši heroji. Zbog njih imamo Hrvatsku i ostajemo uz njih do kraja – kazala je predstavnica australsko-hrvatskog društva iz Melbournea i Geelonga Nataša Levak

Subota, 25. 10. 2014. u 12:20, zadnja izmjena prije 2 minute Piše: Ivana Matijević

Marko Lukunić/Pixsell

Hrvatski branitelji, ratni vojni invalidi Domovinskog rata, već šesti dan prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja.

Branitelje je u subotu posjetio Darinko Kosor, predsjednik zagrebačke Skupštine i odao počast Nevenki Topalušić (60), braniteljskoj heroini koja je preminula na prosvjedu u noći s utorka na srijedu.

Pet godina sam se borio u ratu, a sada mi je poplava uništila i kuću u Gunji. Ministar Matić priča gluposti kada kaže da se prava branitelja ne diraju. Imao sam pravo na opskrbninu, ali aktualna vlast mi je to ukinula. Dali su socijalnu naknadu od 800 kuna za koju sam morao potpisati da su suvlasnici moje imovine jer nemam drugu opciju. – kaže hrvatski branitelj Ivan Marinkić (56).

Branitelji i dalje pristižu sa svih strana, trenutno ih je oko 300. Podršku im je u subotu dalo i australsko-hrvatsko društvo iz Melbournea i Geelonga.

Oni su naši heroji. Zbog njih imamo Hrvatsku i ostajemo uz njih do kraja – kazala je u predstavnica društva dr. sc. Nataša Levak (40).

Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata, rekao je da 100-postotni ratni invalidi ne mogu ostvariti rehabilitaciju preko HZZO-a.

– Branitelje koji imaju probleme s dekubitusom se sa velikim ranama otpušta iz bolnice uz obrazloženje da je liječenje za njih preskupo. Lista čekanja za najteže slučajeve s otvorenim ranama je 14 mjeseci i ne mogu se svi lijekovi dobiti na recept, već se moraju plaćati kao i dio ortopedskih pomagala koji su neophodni, a ne nalaze se na listi HZZO-a – rekao je Glogoški.

Hrvatski branitelji i bajkeri iskazali su počast Nevenki i suborcima molitvom i paljenjem svijeća. U znak podrške braniteljima motoristi su se provozali Zagrebom.

Vezani članci:

Tagovi: prosvjed branitelja, darinko kosor

Izdvojeni komentari 80 komentara Pogledaj sve komentare

prije 27 minuta

Anto Opačak: Zbogom pameti,orkestrirani udar na branitelje.Dali sam u pravu za par dana i to će se riješiti,a ovoliki izljevi bijesa,nisu potrebni,Molim odgovorne da zaustave ovo,ili kad može ministar nazivati militantima,je sve dopušteno.

prije 1 sat i 35 minuta

tonka5: Branitelji su išli goli i bosi protiv tenkova a gdje su su bili pljuvači po braniteljima dok je gruvalo i gotilo? Lako je iz udobnosti svoje fotelje pljuvati po braniteljima. Svakodnevno branitelji umiru od karcinoma i vrše samoubojstvo zbog pljuvanja po njima i ,,brige” ove ,,dušobrižničke” države. Najveće mirovine su ostvarili 100 % HRVI potpuno zasluženo za razliku od predsjedničkih i saborskih mirovina koje su nezaslužene jer nam je država u banani i pokradena od istih. Branitelji su stvorili državu u vlastitoj krvi a ovi su je uništili prema tome ne zaslužuju povlaštene mirovine. Zašto se i druge povlaštene mirovine nisu podijelile na zaslužene radom i dodatak koji ide iz proračuna? Tu nešto debelo smrdi! I za tvoju informaciju većina branitelja izuzev HRVI i nema povlastica. Zakon je mrtvo slovo na papiru kao i većina zakona u ovoj banana državi.prikaži sve

prije 27 minuta

radilova kosa: Naravno da su ustrajni. Da nisu u kolicima već bi bili pod navodnicima.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).