Talijanski beskućnik je odbio večeru s nadbiskupom jer je smrdio. Odmah su našli rješenje. On ga je ipak počastio večerom i pokrenuo plan da se ugrade tri tuša

Četvrtak, 13. 11. 2014. u 18:06, zadnja izmjena prije 1 sat i 57 minuta Piše: Petar Hrstić

REUTERSPapa Franjo

Radovi počinju u ponedjeljak i ideja su poljskog nadbiskupa Konrada Krajevskog koji vodi Papinu humanitarnu zakladu. Vatikan će na Trgu sv. Petra postaviti tuševe za beskućnike, izjavio je bliski Papin suradnik.

Poljskom nadbiskupu postavljanje tuševa palo je na pamet kad mu je jedan beskućnik odbio poziv na večeru rekavši da zaudara. On ga je ipak počastio večerom i pokrenuo plan da se tri tuša ugrade u zahode smještene na desnoj strani kolonada na trgu. Nadbiskup je, osim toga, posjetio i rimske župe gdje se sastaju beskućnici da provjeri imaju li tuševe i ponudio novac onima koji ih nemaju.

– Lakše je napraviti sendvič beskućnicima nego postaviti tuševe. Za to trebaju volonteri, ručnici, donje rublje…, ali uspjet ćemo – rekao je. Gradnju tuševa financirat će humanitarna zaklada talijanskog tenora Andreje Bocellija i građevinska tvrtka sa sjevera Italije. Otkad je Jorge Bergoglio izabran za Papu, Rimokatolička crkva više se bori za obespravljene.

– Želim siromašnu Crkvu za siromašne – rekao je papa Franjo nakon izbora, a prošle godine u prosincu proslavio je 77. rođendan doručkom s četvero beskućnika.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Svijet.

Tagovi: tuševi, siromašni, papa franjo

Izdvojeni komentari 7 komentara Pogledaj sve komentare

prije 33 minute

Macor: Bravo papa Franjo, gospodine Bocelli i građevinska tvrtko sa sjevera Italije.

prije 58 minuta

nježno plave okice: bog ti dao zdravlja i dug život Franjo. i to je puno za one koji nemaju. samo ostani takav kakav jesi . konačno netko tko istinski ljubi covjeka

prije 48 minuta

alan ford: Uz tuševe još i čista odjeća,i to je to.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).