Bugarska je Fritza-Jolyja Joachina (29) uhitila još 1. siječnja ove godine, kada je pokušao ući u Tursku, a za njim su bila raspisana dva europska uhidbena naloga

Utorak, 13. 1. 2015. u 18:47, zadnja izmjena prije 1 sat i 25 minuta Piše: VLM

TwitterFotografija redakcjie Charlie Hebdoa nakon napada

Oružje koje su koristili teroristi za prošlotjedne napade u Parizu došlo je izvan Francuske, a vlasti pokušavaju otkriti izvor financija, izvijestila je danas francuska policija. Predstavnik policijskog sindikata Christophe Crepin rekao je da utrošeni iznos pokazuje da se radi o organiziranoj mreži.

Ova vijest došla je nekoliko sati nakon što je bugarsko tužiteljstvo izvijestilo da su priveli Francuza povezanog s jednim od braće koji je izvršio napad na satirički tjednik Charlie Hebdo.

Fritz-Joly Joachin (29) uhićen je još 1. siječnja, kada je pokušao ući u Tursku, a za njim su bila raspisana dva europska uhidbena naloga – jedan ga tereti za povezanost s terorističkom organizacijom, a drugi za otmicu i odvođenje njegova 3-godišnja sina iz zemlje (najvjerojatnije u Siriju).

Nekoliko se puta susreo s (Cherifom) Kouachijem krajem prosinca – rekla je Darina Slavova, tužiteljica južne oblasti Haskovo. Bugarska je najavila da će izručiti Joachina.

Francuska policija inače tvrdi da je na slobodi i do šest pripadnika terorističke ćelije koja stoji iza napada. Među njima je i muškarac koji je zapažen kako vozi auto registriran na udovicu jednog od napadača.

Vezani članci:

Pročitajte više o temi na stranici Napad na ‘Charlie Hebdo’.

Tagovi: terorizam, teroristi, pariz, charlie hebdo, bugarska

Izdvojeni komentari 1 komentara Pogledaj sve komentare

prije 1 sat

PRCO: po kratkom postupku bi ja to

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).