Šef Croduxa tvrdi da mu podmeću nakon što je Ministarstvo gospodarstva objavilo rezultate ispitivanja goriva. Najavio je kaznene prijave protiv ministra i inspekcija

Četvrtak, 18. 12. 2014. u 18:19, zadnja izmjena prije 1 sat i 18 minuta Piše: Rosana Stojmenović

Marko Lukunić/PixsellGeneral Ivan Čermak

Šef Croduxageneral Ivan Čermak u razgovoru za HRT komentirao je rezultate ispitivanja goriva koje su provele inspekcije u akciji Oktan te rekao kako je nemoguće da gorivo s njegovih benzinskih postaja nema filtriranost.

Ministarstvo gospodarstva objavilo je imena benzinskih crpki na kojima je utvrđeno da su prodavali gorivo loše kvalitete.

Na testu su pali uzorci pronađeni na Crodux crpki u Dugopolju jug gdje je ‘pao’ Eurodizel BS Premium. Na njihovoj crpki u Varaždinu je utvrđena loša kvaliteta eurodizela BS dok u Sisku na testu nije zadovoljio također Eurodizel BS Premium.

Radi se o zabuni ili zloj namjeri. Naše je gorivo najviše europske kvalitete, s odgovarajućom filtrabilnošću na -17 do -18 °C. Mi uvozimo najkvalitetnija goriva. Imamo uzroke koji su ostali kod nas, dat ćemo ih na vještačenje i bogami ćemo podići krivične prijave i protiv ministra Vrdoljaka, a i protiv ovih koji su radili ispitivanje – rekao je Čermak.

Zbog neodgovarajuće filtriranosti na -13 stupnjeva celzija (dozvoljena granica je -15) može doći do gubitka snage motora i njegova gašenja na temperaturama nižim od -13 stupnjeva.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: ivan vrdoljak, ivan čermak, gorivo, crodux, akcija oktan

Izdvojeni komentari 100 komentara Pogledaj sve komentare

prije 1 sat i 22 minute

conte: zašto ovog čovjeka niko ne pita odakle mu lova tj. kako se u ratu enormno obogatio..?!

prije 1 sat i 25 minuta

Dak1807: Nikad više tenkiranje na Croduxu !

prije 1 sat i 5 minuta

fiore: e moj generale?kako ćeš tužit nekoga za koga si se “borija”?nego reci ti nama odakle milijuni,a tisuće branitelja nema za kruh?nije valjda da su ti i te milijune “podmetnuli” ?

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).