17. listopad 2014. objavljeno u 15:47

Policijski službenici PNUSKOK-a, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Split proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana starosti 30 i 42 godine zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljene trgovine opisano u članku 264. Kaznenog zakona RH.

Temeljem prikupljenih obavijesti i saznanja o počinjenju kaznenog djela, policijski službenici su 7. listopada 2014. oko 14 sati na području Omiša zaustavili teretno vozilo marke mercedes, makarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao osumnjičeni 42-godišnjak, dok je drugoosumnjičeni bio suvozač.

Pri dragovoljnom otvaranju teretnog prostora vozila od strane vozača, uočeno je više drvenih košnica za pčele, a u jednoj od košnica u unutrašnjosti je uočena veća količina šteka cigareta raznih marki. Pretragom teretnog vozila koju su policijski službenici obavili sukladno nalogu suca istrage Županijskog suda u Splitu pronašli su ukupno 1498 šteka cigareta raznih marki bez propisanih markica Ministarstva financija RH koje su osumnjičeni prethodno nabavili i prevozili s ciljem daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu grada Splita. Protiv osumnjuičenih policija je podnijela kaznenu prijavu mjerodavnom Općinskom državnom odvjetništvu.