Nakon teksta u 24sata o gladnim učenicima u osnovnoj školi u Belome Manastiru ravnatelju svi nude pomoć za djecu. Ministar pak ni ne zna da problem postoji

Petak, 31. 10. 2014. u 09:17, zadnja izmjena prije 4 sata i 41 minutu Piše: Željko Garmaz , Snježana Krnetić

Marko Mrkonjić/PIXSELLRavnatelj je oduševljen reakcijom građana

Nevjerojatno! Od jutra telefon ne prestaje zvoniti. To je eksplozija ljudske solidarnosti. Često sam slušao priče o dobroti naših ljudi koji vole pomoći, ali ovako munjevito, to me šokiralo.

Rekao nam je to Damir Mendler, ravnatelj Osnovne škole “Dr. Franjo Tuđman” u Belome Manastiru, koji je progovorio o gladnoj djeci u svojoj školi. Sve koji su zvali uputio je da uplate novac na račun škole s naznakom za koje dijete uplaćuju.

[video: 990980 / vedran mornar, ministarstvo obrazovanja, obrazovanje, gladna djeca]

Praktički preko noći riješio se problem gladi u našoj školi. Presretan sam – euforično nam je rekao ravnatelj.

Školu je posjetio i belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš te obećao da će uplatiti 25.000 kuna za tople obroke učenicima koji to dosad nisu mogli plaćati. U proračunu za sljedeću godinu pronaći će novac da Grad plaća školski obrok najugroženijim učenicima. Ravnatelj se nada da se više nikad neće ponoviti da djeca gladna presreću učitelje i mole ih da im daju nešto za pojesti.

I dok se u pomoć belomanastirskim osnovnoškolcima uključila cijela Hrvatska, ministar obrazovanja Vedran Mornar o problemu gladne djece ništa ne zna.

– Nisam upoznat s problemom, ali čim do mene dođe, to ćemo probati na zadovoljavajući način riješiti – rekao je Mornar prije sjednice Vlade.

No začuđuje što ministar nije upoznat s ovim problemom. Naime, 24sata pisala su o problemu gladne djece u ožujku ove godine. Pokrenuli smo kampanju i tražili od nadležnih da problem riješe odmah. Problem su prvo negirali, ali su ubrzo priznali da on ipak postoji.

Ako već nije pratio tisak, netko ga je iz ministarstva trebao upoznati da je njegov prethodnik Željko Jovanović dva puta okupio sve nadležne na razgovor o problemu prehrane učenika. Procjene su bile da je za oko 1000 mališana školski obrok često jedini obrok u danu. Dogovoreno je da će se izraditi protokol postupanja za takve situacije.

No sustav je opet zakazao.

Tagovi: topli obrok, škola, gladni, djeca

Izdvojeni komentari 131 komentara Pogledaj sve komentare

prije 5 sati i 4 minute

Jere: – Nisam upoznat s problemom, ali čim do mene dođe, to ćemo probati na zadovoljavajući način riješiti – rekao je Mornar prije sjednice Vlade. GOVNARI JEDNI, NIŠTA NE ZNATE!! BITNO DA ZNATE KAD VAM DNEVNICE SJEDAJU NA RAČUN….

prije 5 sati i 6 minuta

vk: I treba se malo pobrinut za djecu, svaka čast svima koji odluče pomoći.

prije 4 sata i 46 minuta

Robert Plant: Stvarno za pohvalu, iako se ovakvo stanje vec davno moglo sprijeciti: Novcem koji su ukrali kredese-ovi Sanader i Vidosevic mogla su se nahraniti sva skolska djeca Slavonije.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).