Ivan Jakovčić, koji je u ime Europskog parlamenta izvjestitelj za Jadransko-jonsku makroregiju, prokomentirao je da Dačić ‘često zna lupnuti i ostati živ’

Utorak, 18. 11. 2014. u 20:58, zadnja izmjena prije 6 sati i 52 minute Piše: 24sata

REUTERS/PIXSELL

Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić kazao je danas, na godišnjicu masakra u Škabrnji, kako je strateški cilj Srbije izlaz na more.

Kazao je to na konferenciji u Bruxellesu povodom osnivanja Jadransko-jonske makroregije, u kojoj je Srbija jedina država bez izlaza na more.

Kad ga je novinar Večernjeg lista upitao nije li njegova izjava neprimjerena, Dačić je pokušao objasniti da nije mislio na Hrvatsku.

Nema to veze s Hrvatskom. Srbija je imala izlaz na more u svojoj povijesti. I uvijek se za to vodila bitka. Ja sam htio reći da je Srbija sada jedina zemlja u Jadransko-jonskoj makroregiji koja nema izlaz na more, kazao je. No novinar je ustrajao i kazao da se Srbija 1991. pokušala izbiti na more kod Zadra i pri tome je počinila masakr u Škabrnji. Dačić je kazao da on nema veze s time.

To što vi pričate nisu bile borbe za izlaz na more, kazao je.

Ivan Jakovčić, koji je u ime Europskog parlamenta izvjestitelj za Jadransko-jonsku makroregiju, prokomentirao je da Dačić ‘često zna lupnuti i ostati živ’.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Svijet.

Tagovi: škabrnja, masakr, ivica dačić, ivan jakovčić, bruxelles

Izdvojeni komentari 33 komentara Pogledaj sve komentare

prije 7 sati i 8 minuta

samo objektivno: Jos jedan dokaz da nisu odustali od velike sbije . Zato s njima nema suzivota, ne kazem da trebamo opet ratovati s njima ali ih trebamo ignorirati kao naciju,nek oni zive svoj zivot a mi svoj,oni nama ne trebaju .

prije 7 sati i 9 minuta

Iveki13: Stalno im je na pameti velika Srbija a ono Srbija sve manja i manja….

prije 7 sati i 17 minuta

croatian boy: ima fore ko Srbija more

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).