Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da neće “skrštenih” ruku čekati da njegovu fotelju preuzme zamjenica Sandra Švaljek. Izaći će na izbore 2. lipnja

Ponedjeljak, 02. 3. 2015. u 21:30 Piše: Anamarija Mlačak

Screenshot/HRT 4

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da neće “skrštenih” ruku čekati da njegovu fotelju preuzme zamjenica Sandra Švaljek, koja trenutno vodi Grad zbog sudskih postupaka koji se vode protiv Bandića.

Nemam četiri stana. Imam samo ono što piše u imovinskoj kartici, a to je stan u Bužanovoj, vikendicu u Samoboru i pašnjak od 7500 kvadrata te stari automobil – opovrgava Bandić nedavne medijske navode da uz stan u Bužanovoj, vlasnik je još četiri stana.

– Moji odvjetnici naći će načina da demantiraju te neistine, a u protivnom ću zadovoljštinu potražiti na sudu – rekao je Bandić gostujući na HRT 4.

Objasnio je zbog čega misli da su objavljene te informacije.

– Istražni sudac je prije dva dana odbio prijedlog preispitivanja mjera i sad će se dva tjedna raditi nesmiljeni pritisak. Ukoliko se ispostavi da imam bilo što, što nije navedeno u mojoj imovinskoj kartici, dat ću ostavku na mjesto gradonačelnika i nikada se više neću baviti javnim poslomobećao je Bandić.

Ujedno je potvrdio da će se kandidirati za gradonačelnika 2.lipnja.

– Sigurno neću 2. lipanj dočekati skrštenih ruku kada bi Švaljek preuzela mjesto gradonačelnika na dvije godine. Neću sjedit dvije godine i primati plaću i gledati kako se kljašte moji projekti – rekao je. Iako je za svoju zamjenicu govorio da dobro radi posao koji trenutno obavlja, izjavivši da bi se bez njega “kljaštili” projekti, dao je naslutiti da je samo pristojan kad je hvali. Ujedno je istaknuo da bi on, ono što sad Švaljek radi, radio puno bolje, brže i efikasije. Ujedno je najavio da će njegov klub Milana Bandića prerasti u stranku s kojom će konkurirati i na parlamentarnim izborima.

Gubitak predsjedničkih izbora Ive Josipovća komentirao je u ironičnom tonu:

– Pokazao mu se kao dobar potez to što je prije izbora dopustio da ga podržavaju Milanović i Pusić, kao i to što se nakon izbora nije vratio u SDP.

Istaknuo je kako se ni u koga nije razočarao te zaključio:

– Ako sam napravio pogrešku, posljedice ću snositi sam. Kad se vratite na čelo kolone, svi su vaši.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: stanovi, izbori za gradonačelnika zagreba, imovinska kartica

Izdvojeni komentari 246 komentara Pogledaj sve komentare

02.03.2015., 21:38

zof: Volio bih imati samo dio imovine koju Milan “nema”.

03.03.2015., 00:00

čočo đuđica: ne ostavka..vrati lovu!

02.03.2015., 21:45

davords: “Istražni sudac je prije dva dana odbio prijedlog preispitivanja mjera i sad će se dva tjedna raditi nesmiljeni pritisak. Ukoliko se ispostavi da imam bilo što, što nije navedeno u mojoj imovinskoj kartici, dat ću ostavku na mjesto gradonačelnika i nikada se više neću baviti javnim poslom – obećao je Bandić” Izdrži Bandiću ovo iživljavanje!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).