Napustio sam Britaniju s namjerom da idem se priključim Islamskoj državi, no na putu sam uhićen i bio sam u zatvoru u Hrvatskoj, rekao je u videu Mirza Tariq Ali

Nedjelja, 16. 11. 2014. u 12:02, zadnja izmjena prije 1 sat i 57 minuta Piše: 24sata

ScreenshotAbu Obaidah al-Islamabadi

Odbjegli britanski kirurg Mirza Tariq Ali postao je vođa talibana u Pakistanu, javlja Sunday Telegraph, a prenosi Večernj list.

Kirurg je trebao zbog fizičkog nasilja biti na sudu u Velikoj Britaniji, no uspio je pobjeći, unatoč činjenici da mu je oduzeta putovnica. Pobjegao je prošlog tjedna u Pakistan, promijenio ime u Abu Obaidah al-Islamabadi te je postao svojevrsni talibanski glasnogovornik, uređuje internetsko izdanje njihovog magazina ‘Ihya-e-Khilafat’ na engleskom, koji služi za vrbovanje mladih zapadnjaka u talibanske redove.

Iako su Britanci mislili da se dr. Mirza nalazi u Siriji, u videu koji je objavio, jasno je da je u Pakistanu. Noseći crni turban, u videu je objasnio koje su mu namjere bile.

– Alah me blagoslovio strašću džihada. Napustio sam Britaniju s namjerom da idem se priključim Islamskoj državi, no na putu sam uhićen i bio sam u zatvoru u Hrvatskoj – rekao je kirurg.

Nije poznato zašto je Mirza uhićen u Hrvatskoj, ni kako se našao na ovim prostorima, no prema pisanju britanskih medija nakon uhićenja deportiran je u Pakistan umjesto u Britaniju.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Svijet.

Tagovi: talibani, pakistan, mirza tariq ali, deportacija

Izdvojeni komentari 8 komentara Pogledaj sve komentare

prije 1 sat i 41 minutu

alan ford: Neka ide što dalje od nas.

prije 1 sat i 15 minuta

conte: “Alah me blagoslovio strašću džihada” – treba li uopće komentar..??

prije 56 minuta

Mangaman Manki: bud@l@ onaj koji ga pusti živog,trebali su ga deportirat s nogama naprjed u škarniclu

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).