SAD: Yassmeen Castanada se požalila da ju boli grlo. Prijatelj joj je dao antibiotik. Reakcija je bila strašna. Sada se liječi u bolnici. Teško su joj oštećene i oči

Subota, 20. 12. 2014. u 11:00, zadnja izmjena prije 3 sata i 15 minuta Piše: Ivana Živko

ABC news/ScreenshotYassmeen se liječi u bolnici

Amerikanka Yassmeen Castanada (19), studentica i majka bebe stare četiri mjeseca, na Dan zahvalnosti požalila se prijatelju da ju boli grlo. Prijatelj joj je dao antibiotik koji mu je ostao od ranije kada je bio bolestan i kada mu je liječnik pripisao antibiotike. Yassmeen je ubrzo nakon uzimanja lijeka počela teško disati, majci je rekla da joj usne, oči i grlo doslovno gore, piše ABC.

Usne su joj ubrzo toliko pocrvenile da više nije mogla govoriti. U roku od 24 sata liječnici su je stavili na respirator i sada nepomično leži u bolnici u Kaliforniji.

Raspada joj se koža i otvaraju rane po cijelom tijelu

Dijagnosticirali su joj Stevens-Johnson sindrom, rijetku ali vrlo opasnu reakciju na lijekove. Riječ je o alergijskoj reakciji koja izaziva raspadanje kože te se otvaraju rane po cijelom tijelu.

– To je kao da čovjek gori iznutra – kažu liječnici. Smrtnost je 25 posto. Liječnici vjeruju da će se Yassmeen oporaviti, ali se boje za njezine oči koje su teško zahvaćene i može doći do sljepoće.

Yassmeen je dosad imala pet operacija, a liječnici su joj transplantirali kožu na mjestu gdje se odvajala.

More ABC US news | ABC World News

Tagovi: yassmeen castanada, sad, rijedak sindrom, antibiotici, alergijska reakcija

Izdvojeni komentari 16 komentara Pogledaj sve komentare

prije 2 sata i 22 minute

beemaja: Jasno je da alergijsku reakciju moze uzrokovati bilo koji lijek ali mene zanima o kojem antibiotiku se radi u ovom slucaju…

prije 2 sata i 38 minuta

krnjevo: Nije moguće da dosad nikada nije uzela niti jedan lijek. Ja mislim da je to alergija na točno određeni sastojak koji sadrži upravo ovaj antibiotik kojeg je uzela, a koji se ne nalazi u većini drugih lijekova.

prije 2 sata i 26 minuta

Srce od Cukra: Toliko o uzimanju lijeka na svoju ruku. Mada ne znači da joj se nebi dogodilo i da joj je liječnik prepisao lijek..

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).