3. listopad 2014. objavljeno u 14:00

Foto: Ilustracija

U sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, koju policija provodi u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje, tijekom jučerašnjeg dana, 2. listopada, dvoje je građana iskoristilo mogućnost dobrovoljne predaje oružja i eksplozivnih sredstava te su policiji predali ukupno 553 komada raznog streljiva, šest tromblonskih i pet protuavionskih metaka. Predana ubojita sredstva su preuzeli specijalizirani policijski službenici ove Policijske uprave te će ista biti uništena.

„Manje oružja, manje tragedija“

Još je uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija“ kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.