Ministar je objasnio kako je prijelaz Bapska u petak navečer bio privremeno zatvoren jer smo morali zaustaviti ljude zbog organizacije prijevoza novim putem

Subota, 17. 10. 2015. u 14:38 Piše: 24sata

Marko Mrkonjić/PIXSELL

Ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić rekao je kako će Slovenija izbjeglice prihvaćati na tri granična prijelaza, a Hrvatska će takvu odluku poštivati.

– Prvi autobusi na slovenskoj granici bili su u 8 i 9 sati ujutro. Nakon sat vremena oni su ušli u Sloveniju i transportirani dalje prema Austriji i Njemačkoj – rekao je Ostojić dodavši i da je u 10 sati iz Tovarnika krenuo vlak s 1800 izbjeglica prema Čakovcu.

Ministar je objasnio kako je prijelaz Bapska u petak navečer bio privremeno zatvoren jer smo morali zaustaviti ljude zbog organizacije prijevoza novim, dužim pravcem prema zapadu.

– Dok je Hrvatska tranzitni koridor mi ćemo priljev obavljati i transportirati ih dalje prema zemljama Schengena. Međutim, bude li potrebe, poduzet ćemo i druge poteze – kaže Ostojić.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1144313 / ]

Komentirajući poziv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da izbjeglice preusmjeri isključivo na službene granične prijelaze, Ostojić je rekao:

– Ne usmjeravamo mi izbjeglice gdje će ulaziti u Hrvatsku. Ovom prilikom ja je pozivam da ona to dogovori s onima s kojima razgovara u New Yorku. Ona to s lakoćom može – izjavio je Ostojić dodavši da mu nije čudno što je mađarska zatvorila granicu neposredno nakon posjeta Kolinde Grabar Kitarović Budimpešti.

Ostojić problem vidi i u prisutnosti mađarskih vojnih snaga na granici:

– Problem su duge cijevi i borbena kola. To nije prijateljski akt. Ako itko narušava odnose onda je to Mađarska, Hrvatska to ne radi!

>>>>Najlonke i čarape – osnova jesenskog stylinga

Pročitajte više o temi na stranici Izbjeglička kriza.

Tagovi: ranko ostojić, mađarska, izbjeglice, granica

Izdvojeni komentari 236 komentara Pogledaj sve komentare

17.10.2015., 16:31

CROATIAN FIGHTER: KASNIMO odnosno zakasnili smo već i to ćemo preskupo platiti ! Duge cijevi, zid, bodljikave žice odavno su trebale biti na Hrvatskim granicama no sada će ova naša naivna “gostoljubivost” biti pravi raj za emigrante !

17.10.2015., 15:34

Velečasni škartoc: Mađari mogu na svom teritoriju nositi duge,srednje,kratke cijevi…bilo što.I mogu sa svojom granicom raditi što hoće. Stihiju treba obuzdati.Nitko nije zatvorio nikakvu granicu.Svatko može prijeći regularni granični prijelaz sa putovnicom.Ovo je samo uvođenje reda ii sprovođenje zakona i tako treba biti.

17.10.2015., 16:45

Kotomica: Zoran Milanović nas je doveo u ovo stanje. Što će biti poslije? On je uspio u svom naumu. Jedino što je problem je taj što se kosi s našim interesima. Ono što su naši obranili tijekom rata sada je premijer napao. Sumnjam da je slučajno.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).