29. siječanj 2015. objavljeno u 13:48

Foto: ilustracija

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvoje osumnjičenika (63,60) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Navedeni dvojac uhićen je zbog osnova sumnje da se bavi uzgojem i preprodajom marihuane te je temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu u njihovoj kući na zaprešićkom području pronađen laboratorij za uzgoj marihuane opremljen sustavom za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje zraka te navodnjavanje (27 lampi od 400 i 600W sa sjenilima, 2 grijalice, dva filtera zraka i 7 transformatora) i 1005 stabljika indijske konoplje visine od 5 do 135 cm, 765 grama marihuane, šest medicinskih šprica sa ukupno 27,5 ml ulja hašiša i vaga za precizno mjerenje težine.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je dvojac početkom 2014. opremio pronađeni laboratorij za uzgoj marihuane u kojem je uzgajao indijsku konoplju radi dobivanja marihuane i hašišovog ulja koje je prodavao po cijeni od 600 kuna za 5 ml hašišovog ulja.

Procjenjuje se da bi se, od zasađenih stabljika indijske konoplje, dobilo najmanje 50 kilograma marihuane, čija bi vrijednost na narko tržištu bila veća od milijun kuna.

Također, tijekom pretrage utvrđeno je da se dvojac ilegalno priključio na izvor električne energije i time oštetio javno poduzeće za veći iznos, a za što će redovnim putem biti kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 63-godišnjak i 60-godišnjakinja predani su pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Cijelu fotogaleriju pogledajte ovdje.