Safet Kalić optužen je za pranje osam milijuna eura koji je stekao prodajom droge. Uhićen je u ponedjeljak u Austriji na temelju Interpolove međunarodnje tjeralice

Ponedjeljak, 20. 10. 2014. u 23:12, zadnja izmjena prije 3 sata i 48 minuta Piše: 24sata

Screenshot/YouTube

Najtraženiji crnogorski bjegunac Safet Kalić, optužen za pranje novca koji je stekao prodajom droge, uhićen je u ponedjeljak u Austriji poslije intenzivne i višegodišnje suradnjee crnogorskog Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih organizacija više država, prenose mediji u Podgorici.

Kalić je uhićen na temelju međunarodne tjeralice koju je 2011. godine, po zahtjevu Crne Gore, raspisao Interpol Podgorica, potvrđeno je “Vijestima” u MUP-u Crne Gore.

U Višem sudu u Belom Polju 6. listopada završeno je suđenje Kaliću, njegovom bratu Mersudinu i supruzi Amini, koji se terete za pranje osam milijuna eura stečenih švercom droge, a presuda će se očekuje u utorak, prenose “Vijesti”.

U završnoj riječi tužiteljstvo je reklo da su Kalići krivi za djelo koje im se stavlja na teret, dok obrana tvrdi da je optužnica proizvoljna i da tužiteljstvo tijekom postupka nije dokazalo da je novac stečen nelegalnim putem.

Zamenik specijalnog tužitelja je kao dokaze dao nalaze i mišljenja veštaka i svedoka i rekao da je dokazana krivica Kalića.

Kalića su inače nazivali i Escobarom Balkana.

[video: 985730 / safet kalić]

Pročitajte više vijesti iz rubrike Svijet.

Tagovi: safet kalić, crnogorski bjegunac, bjegunac

Izdvojeni komentari 7 komentara Pogledaj sve komentare

prije 2 sata i 41 minutu

gladijator: Smijeh, Zemunski klan i svi prisutni klanovi sa mladoženjom i njegovom užom i širom rodbinom nisu me zadivili. Pucaju vani ko djeca kad bacaju petarde za Novu Godinu. BZVZE! Njima nije ni Severina digla rejting!haha

prije 2 sata i 53 minute

cicmic: Belo polje ne postoji. Grad se zove Bijelo Polje 😛

prije 3 sata i 2 minute

wisefool: Kad sam pročitao “Escobar Balkana” i to iz Crne Gore, mislio sam da se radi o Darku Šariću, koji je daleko veći igrač od ovog Safeta

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).