Riječ je o najskupljoj brakorazvodnoj parnici u povijesti Velike Britanije: Završio je brak financijskog magnata Chrisa Hohna i njegove supruge Jamie Cooper-Hohn

Petak, 28. 11. 2014. u 10:20, zadnja izmjena prije 2 sata i 26 minuta Piše: VLM

ReutersJamie Cooper-Hohn

U najskupljoj brakorazvodnoj parnici u povijesti Velike Britanije, Jamie Cooper-Hohn (49) dobila je 337 milijuna funti (425 milijuna eura), nakon što je završio brak s londonskim financijskim magnatom Chrisom Hohnom.

Zajedno su osnovali Investicijski fond za djecu CIFF, koji brine za siromašnu i napuštenu djecu u državama u razvoju, za čija su se prava i borili na sudu, a čija je vrijednost procijenjena na više od 700 milijuna funti, piše BBC.

Par se razdvojio nakon 17 godina braka. Detalji su ubrzo izašli u javnost nakon što su se odvjetnici sastali u četvrtak kako bi dogovorili više pravnih tema, uključujući i onu hoće li presuda biti javno objavljena unatoč činjenice da je sama parnica bila privatna i zatvorena za javnost.

Chris i Jamie Cooper-Hohn prisustvovali su suđenju i davali su izjave u sudnici, ali su bez komentara napustili sud.

Jamie Cooper-Hohn rođena Amerikanka, tražila je polovicu zajedničke imovine, no njezin bivši suprug, Chris (48) ponudio je četvrtinu, tvrdeći da je on više pridonio njihovom bogatstvu tijekom trajanja bračne zajednice.

Chris je sin automehaničara i tajnice, diplomirao je na Sveučilištu Southampton prije nego što je stekao bogatstvo kao hedge fund menadžer.

Par koji ima četvero djece, uključujući i trojke, prema dostupnim podacima donirao je oko milijardu funti u sklopu njihove fondacije.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Svijet.

Tagovi: jamie cooper-hohn, chris hohn, žena, razvod, milijuni

Izdvojeni komentari 28 komentara Pogledaj sve komentare

prije 3 sata i 18 minuta

pulizg: fond za djecu,hahaha,ko i kod nas!!!!

prije 2 sata i 42 minute

emma-123: na investicijskom fondu za djecu, koji brine za siromašnu i napuštenu djecu u državama u razvoju, stekli su vrijednost procijenjenu na više od 700 milijuna funti….

prije 3 sata i 28 minuta

funky_boy: ..gdje ima ta škola za hedge funde menađere….???..može i tečaj…;-)..

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).