Kako je i bilo najavljivano, pao je snijeg. Sudeći po snimkama koje emiira HAK na svojim stranicama, zabijelilo se područje na autoceati A6 između Bosiljeva i Rijeke. U Delnicama je izmjereno dva centimetra snijega.

Zbog vode ili stabala na kolniku zatvorene su i neke prometnice: DC 1 na Ilovcu, na ulasku u Karlovac, DC 2 Koprivnica-Štaglinec, DC 41 u mjestu Reka (između Koprivnice i Križevaca), te dvije ulice u Zagrebu: Škorpikova kod križanja sa Alejom Bologne i Aleja Bologne između križanja sa ulicama Dubravica i Prigornica.

Državni hidrometeorološki zavod javlja kako se tijekom prijepodneva očekuje slabljenje i prestanak oborina, a poslijepodne se očekuje djelomično razvedravanje. Također se očekuje i postupno zahlađenje, pa će danju temperatura zraka biti između 7 i 11°C.

HAK pozivaju vozače na dodatan oprez zbog jakih pljuskova te ističu i opasnost zbog odrona zemlje i kamenja te granja i stabala na kolniku.

Podsjetimo, prvi snijeg ove sezone pao je prije mjesec dana, 23. rujna, kada su snježne pahulje zabjelile Zavižan s čak četiri centimetra. Jutros u 8 sati na Zavižanu je izmjereno pet centimetara snijega. (I.D. / Agencija VLM)

Snijeg na Zavižanu koji je pao u rujnu (Foto: DHMZ)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook