Dugogodišnjem pratećem koncertnom gitaristu Green Daya, Jasonu Whiteu, dijagnosticiran je rak krajnika, otkrio je bend u postu na svojoj službenoj internetskoj stranici.

Liječnici su utvrdili da je oblik raka lječiv te očekuju potpun i brz oporavak Whitea. ‘Imamo vijesti vezane uz našeg brata Jasona Whitea i željeli smo da to prvo čujete od nas prije nego što se vijesti počnu širiti. Jason je nedavno bio na odstranjenju krajnika te su mu liječnici otkrili izlječiv oblik raka krajnika. Srećom, rano su ga otkrili te bi se trebao u potpunosti i brzo oporaviti’, napisao je bend na svojoj stranici i dodao: ‘Molim vas da nam se pridružite u slanju ljubavi i pozitivnih vibri za ozdravljenje tijekom tog perioda.’

Whiteova povezanost s Green Dayom datira s početka devedesetih godina kada se pridružio projektu gitarista Billie Joe Armstronga, Pinhead Gunpowderima. White se pridružio Green Dayu na pozornici 1999., nakon što su ga zatražili da prati bend kao drugi gitarist na turneji Warning. Ostao je članom na svim kasnijim turnejama, da bi s vremenom postao glavni gitarist kada Green Day nastupa uživo. (HINA)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook