Nakon što su vladajući odbili amandman HDSSB-a da se osigura dodatnih milijun i pol kuna za obroke u školama, zastupnik kaže da će isto tražiti i od lokalnih vlasti

Utorak, 09. 12. 2014. u 12:00 Piše: Marcela Bratović

Patrik Macek/PIXSELL

Express: Na čiju je inicijativu HDSSB predložio amandman da se 1,5 milijuna kuna iz proračuna odvoji za gladnu školsku djecu?

Igor Češek konzultirao se sa mnom što bismo u vezi s tim mogli učiniti, jer smo već na aktualnom prijepodnevu imali raspravu o nekoliko tisuća školske djece koja u školi ništa ne pojedu niti imaju što ponijeti od kuće. Zajedno smo onda formirali amandman i zaista je bila riječ o minimalnom iznosu. Nismo ga osmislili kao davanje novca nikom od roditelja, nego da se on preusmjeri školama i pretoči u hranu, da svako dijete ima obrok.

Express: No nije prošao. Kakva je to poruka Sabora i saborskih zastupnika?

To nije poruka Sabora nego ministrice koja je dala obrazloženje da oni ta sredstva već imaju u svom programu. Imali su ih i u programu za 2014. pa opet imamo problem gladne djece.

Express: Ipak, nisu ni svi HDSSB-ovi zastupnici došli podržati amandman?

Svaki saborski zastupnik prema novom poslovniku mora opravdati svoj izostanak pa to možete provjeriti. Ali, evo, reći ću vam, doktor Burić ima upalu pluća i visoku temepraturu. Mislim da je kolega Đurović na službenom putu. Osim toga, imate HDZ, čijih je samo 15, 20 zastupnika bilo prisutno, a njih je u Saboru mnogo više.

>>> Više pročitajte u Expressu

Tagovi: intervju, boro grubišić

Izdvojeni komentari 12 komentara Pogledaj sve komentare

prije 1 sat i 51 minutu

Hećim: Ništa lakše, ukinite financiranje političara…

prije 55 minuta

stoposto hrvat: nista grubisicu kreni od sebe i uhljeba u saboru pocmi odma sakupljat ili se mani tih fora pred kamerama i novinama

prije 1 sat i 36 minuta

Glasna: prestanimo financirati stranke iz proracuna….i eto novca, ne samo za skolske obroke vec i za knjige, prijevoz….ali socijalno osvjesten HDSSB se toga nije sjetio ili……

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).