Tek što su gorski spsioci krenuli po dječaka (12) blizu Manite peći u Nacionalnom parku Paklenica, dobili su i dojavu o ozlijeđenoj planinarki, turistici iz Češke

Nedjelja, 07. 6. 2015. u 23:30 Piše: Rozeta Bogeljić

GSS

Tek što su gorski spasioci krenuli po dječaka (12) blizu Manite peći u Nacionalnom parku Paklenica, dobili su i dojavu o ozlijeđenoj planinarki. Devet GSS-ovaca se razdvojilo. Pomogli su oboma.

– Dječak iz Švicarske stradao je preskačući kamen. Ozlijedio je trtičnu kost. Donijeli smo ga do mjesta gdje je bilo vozilo Hitne pomoći – kazao nam je vođa akcije GSS-a Danijel Lovrić. Drugi dio njegova tima spasio je češku penjačicu (24). Ona je pala i ozlijedila koljeno. Kad su GSS-ovci došli do nje, plakala je od bolova.

– Imobilizirali smo joj nogu te smo je, uz pomoć djelatnika nacionalnog parka, transportirali do osobnog automobila i uputili u bolnicu u Zadar – kažu u GSS-u.

Tagovi: spašavanje, paklenica, gss

Izdvojeni komentari 1 komentara Pogledaj sve komentare

prije 48 minuta

Poseidon: Svaka cast decki!!!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).