Sindikalna strana je zahtijevala i prisutnost medija tijekom cijele sjednice, jer je zbog složenosti teme rasprava važnija od njenog ishoda, istaknuo je Vilim Ribić

Ponedjeljak, 15. 12. 2014. u 07:47, zadnja izmjena prije 13 minuta Piše: 24sata

Patrik Macek/Pixsell

U ponedjeljak će se u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u Zagrebu održati sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) na temu upravljanja javnim dugom i deficitom.

Četiri sindikalne središnjice (SSSH, NHS, MHS, HURS) zatražile su da sjednici nazoče i resorni ministri. Tvrde da bi za stanje u zemlji bilo korisno i sudjelovanje premijera, ali i ističu da njihov prijedlog Vlada i poslodavci nisu prihvatili.

Sindikati su priopćili kako će u raspravi na GSV-u sudjelovati i najistaknutiji stručnjaci u zemlji, među kojima i Ljubo Jurčić i Željko Lovrinčević, a predviđeno je i izlaganje predstavnika Ministarstva financija.

Sindikalna strana je zahtijevala i prisutnost medija tijekom cijele sjednice, jer je zbog složenosti teme rasprava važnija od njenog ishoda – ističe potpredsjednik GSV-a Vilim Ribić u ime četiri sindikalne središnjice.

– Nemoguće je da se poslije sjednice samo kroz tri izjave medijima prenese sadržaj i srž rasprave. U pripremi sjednice, Vlada i poslodavci nisu prihvatili prijedlog sindikata da resorni ministri nazoče sjednici, unatoč tomu što je zemlja u neprilici te nijedna politika nema odgovor. No to možda u Vladi i HUP-u nisu primijetili – napominje Ribić.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: vilim ribić, sjednica gsv-a, javni dug, gsv, gospodarsko-socijalno vijeće, deficit

Izdvojeni komentari 1 komentara Pogledaj sve komentare

prije 9 minuta

svejedobro: Kao da je bitno kaj budete vi polemizirali. Ko da će vlada raditi po vašim naputcima.. kao i do sad..

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).