Eksplodirala i potonula: Na jahti je bilo dvoje Britanaca. Požar je izbio u brodskoj strojarnici. U zadnji čas izvukao ih je i spasio 61-godišnji Vito Legović iz Medulina

Utorak, 14. 10. 2014. u 07:00, zadnja izmjena prije 1 sat i 49 minuta Piše: Dijana Marić

Čitatelj 24sata

On se s engleskim bračnim parom prije nesreće mimoišao na moru, a nakon samo 20 minuta ugledao je njihovu jahtu svu u plamenu.

Spasio sam britanski bračni par s goruće jahte. Uspio sam ih prebaciti na svoj katamaran. Na svu sreću, upravo sam se vraćao s Unija i mogao im pomoći. Njihova 12-metarska jahta potonula je ubrzo nakon požara, sa svim stvarima, a oni su samo u šoku i nevjerici gledali kako im jahta tone. Bilo je to oko 15 sati u nedjelju, na oko tri milje od rta Kamenjak u medulinskom akvatoriju – ispričao je Vito Legović (61) iz Medulina.

Dijana Marić

Očevici koji su se zatekli kraj rta Kamenjak nedaleko od Pule kazali su da su jasno s obale vidjeli plamen i gusti crni dim.

– Kad sam katamaranom došao bliže jahti u plamenu, britanski par od oko 50 godina starosti već je aktivirao gumeni čamac kako bi pobjegao s jahte. U njoj je bilo i oko 500 litara goriva, koje je izgorjelo – rekao je Legović, koji je s njima nakon drame čekao policajce i ljude iz lučke kapetanije. Englezi su imali stalni vez u Marini Veruda, a prema Legovićevoj procjeni, vrijednost jahte bila je između 200.000 i 300.000 eura.

Iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture kazali su da su Britanci požar primijetili oko 14.30 sati, i to dok su plovili od otoka Paga u smjeru Pule. Požar je izbio u brodskoj strojarnici, a nakon što su ga supružnici sami pokušali neuspješno gasiti, poslali su poziv upomoć te na vrijeme izbjegli tragediju. Nasreću, nitko nije ozlijeđen.

– Lučka kapetanija Pula organizirat će izron i tegljenje opožarene olupine britanske jahte – navode iz ministarstva.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: vito legović, spašavanje, rt kamenjak, požar, jahta

Izdvojeni komentari 17 komentara Pogledaj sve komentare

prije 1 sat i 43 minute

Srce od Cukra: Sreća u nesreći je da su im barem životi spašeni, moglo je i gore završit. Lako za jahtu, nadoknadiće osiguranje ali život ne može niko nadoknaditi…

prije 1 sat i 36 minuta

Babaluji x: dobro da im nije ništa , el nema na jahtama aparati za gašenje požara ??

prije 1 sat i 41 minutu

alfabetagama: spasiti nekome život je nešto posebno

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).