Ministarstvo zdravlja konačno je osnovalo Povjerenstvo čiji je zadatak dati stručno mišljenje treba li u nas dopustiti upotrebu marihuane u medicinske svrhe

Petak, 19. 12. 2014. u 13:21, zadnja izmjena prije 38 minuta Piše: 24sata

Marko Lukunić/Večernji listOgnjen Brborović

Ministarstvo zdravlja konačno je osnovalo Povjerenstvo čiji je zadatak dati stručno mišljenje treba li u nas dopustiti upotrebu marihuane u medicinske svrhe, javlja HRT.

Odabrano je 10 ljudi, na čelu s docentom dr. Ognjenom Brborovićem s Medicinskog fakulteta u Zagrebu. On je kao potpredsjednik Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo inače jedan od zagovornika legalizacije marihuane u medicinske svrhe.

Uz dr. Brborovića, članovi su Vladimir Trkulja sa Zavoda za farmakologiju Medicinskog fakulteta u Zagrebu, prof. dr. Josip Čulig s Medicinskog fakulteta u Osijeku i Zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar”, zatim dr. Slavko Sakoman, doc.dr. Hrvoje Tiljak s Katedre obiteljske medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, kriminalist Dubravko Klarić, savjetnik u Vladi i Uredu za suzbijanje zloporabe opojnih droga, dr. Tea Strbad iz HZZO-a, onkolog iz KBC-a Zagreb dr. Borislav Belev, Marija Pećanac, pravnica iz Ministarstva zdravlja te Saša Bajlo iz Udruge medicinska konoplja.

Zadaća Povjerenstva je istražiti mogućnosti primjene indijske konoplje, odnosno kanabinoida kod oboljelih kojima takva terapija može pomoći u liječenju u okviru zdravstvenog sustava, a u skladu s postojećim znanstvenim dokazima.

Vezani članci:

Tagovi: marihuana, povjerenstvo, indijska konoplja

KomentariPogledaj sve komentare

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).