Iznoseći podatke o dosadašnjim izvrsnim turističkim rezultatima ministar turizma Lorencin najavio je kako ove godine očekuje osam milijardi eura prihoda od turizma

Petak, 07. 8. 2015. u 12:37, zadnja izmjena prije 2 sata i 7 minuta Piše: 24sata

Grgo Jelavić/PIXSELL

Na Jadranu i u Gradu Zagrebu u prvih sedam mjeseci ove godine boravilo je ukupno 7 milijuna i 591 tisuća gostiju, koji su ostvarili 40 milijuna noćenja, što su porasti od 9 posto u dolascima i 7 posto u ostvarenim noćenjima u odnosu na isto razdoblje 2014. godine, objavilo je Ministarstvo turizma.

Istra, Zadarska županija i Šibensko-kninska županija bilježe 6 posto više noćenja, Splitsko-dalmatinska županija 10 posto, Kvarner 8 posto i Dubrovačko-neretvanska 5 posto.

Samo u srpnju na Jadranu i u Zagrebu odmaralo se 3 milijuna i 411 tisuća turista, koji su ostvarili 22 milijuna i 828 tisuća noćenja.

Iznoseći podatke o izvrsnim turističkim rezultatima ministar turizma Darko Lorencin najavio je kako ove godine očekuje prihode od osam milijardi eura od turizma. Prošle godine prihodi od turizma bili su 7,4 milijarde eura.

– Izvrsni rezultati u srpnju govore nam da je sama špica sezone odlično pripremljena u dogovoru javnog i privatnog sektora. Dobri rezultati predsezone, kao i dobra najava posezone dokaz su da program Hrvatska 365 daje rezultate te da Hrvatska sigurno produljuje sezonu – kazao je Lorencin, prenosi HRT.

Turističke rezultate možete pogledati OVDJE.

Tagovi: turizam, turistička sezona, porast, odlični rezultati, darko lorencin

Izdvojeni komentari 8 komentara Pogledaj sve komentare

prije 1 sat i 15 minuta

Mullo DeCittanova: A financijski rezultat? Pustimo štura nočenja, i naši političari i barbika su napravili puuunooo noćenja – a niš šoldi, samo sranja.Pustimo statistiku, tu može krojiti naš vrli lorenci kako hoče. Zanima me samo financijski rezultat, pa da znam koliko novih makina bu si kupila naša politička elita, pa koliko novih parada i ostalih rastrošnih sranje bumo si priuštili – mi raja samo gledat!

prije 1 sat i 26 minuta

raymonde: To su kao službeni podaci o prijavljenim gostima i noćenjima. A koliko ima ilegalnih i neprijavljenih gostiju, kako ćete to izračunati?

prije 1 sat i 28 minuta

raymonde: Veli ministar stručnjak, sezona je odlično pripremljene, u dogovoru Javnog i Privatnog sektora. Takve izjave me ne iznenađuju od njega. Kakav dogovor? Svi oko nas iznajmljuju apartmane, eventualno kupe novi lavabo ili ormarić, poprave šerafe na wc daski….to je priprema sezone za njih, nema tu nikakvih strategija i dogovora s nikim….

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).