Zdravko (47) i Ivanka Tisanić (41) upali su u kuću u kojoj im stanuje kći u Zagrebu. Htjeli su je politi benzinom i zapaliti u dvorištu, a navodno su zalili još dvoje ljudi…

Srijeda, 28. 1. 2015. u 19:30, zadnja izmjena prije manje od minutu Piše: Vilim Cvok , Helena Tkalčević

Tomislav Miletić/PIXSELL

Majka ju je udarala i čupala joj kosu vičući: “Slomit ću ti sve kosti, zapalit ćemo te!“, a njezin otac držao je otvoreni kanistar od pet litara u nagnutom položaju iznad Marije i govorio joj: “Zapalit ćemo te”, svjedočila je Marija Havrin – Gorenec u nastavku suđenja Ivanki i Zdravku Tisaniću za teški pokušaj ubojstva vlastite kćeri Marije.

Havrin – Gorenec, koja živi u kući u Vrapčanskoj u Zagrebu u kojoj je u to vrijeme boravila i Marija, kazala je da je te kobne večeri 7. siječnja prošle godine oko 23 sata čula viku i galamu.

– Glasno su se svađali, a netko je vikao: Marijo otvori! Čula sam da je netko otključao vrata, a nakon toga se i dalje čula buka i galama, no ja nisam razaznavala glasove. U jednom trenutku netko je počeo lupati i na moja vrata, a čula sam ženski glas kako zapomaže: Pomognite, pomognite, otvorite! Otključala sam vrata i u tom je trenutku Marija Tisanić pala na pod – ispričala je svjedokinja. Odmah iza Marije bili su njezini roditelji Ivanka i Zdravko Tisanić. Ona je pokušala smiriti situaciju i razdvojiti Mariju i njezine roditelje, a Tisanići su joj govorili da neće zapaliti nju nego svoju kćer!?

– Vikala sam na njih da nemaju pravo ući u moju kuću, da ću zvati policiju. Uzela sam telefon, no Ivanka mi ga je uzela, dok je Zdravko izašao iz kuće. Marija je pobjegla u drugu sobu, a Ivanka je pokušala otvoriti vrata te sobe, vičući joj: “Zdrobit ćemo te, zapalit ćemo te!” – kazala je svjedokinja. Obrana je prigovorila istinitosti njezina iskaza, a sudsko vijeće pod presjedanjem suca Ivana Turudića, produžilo je istražni zatvor Zdravku Tisaniću te odbilo prijedlog za ukidanjem istražnog zatvora Ivanki Tisanić.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: zapaljenje, roditelji, napad, kći

KomentariPogledaj sve komentare

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).