Zadarska srednjoškolka (18) prijavila je prošle godine da su je silovala petorica mladića (23, 20, 19, 18 i 17). Najstariji je u pritvoru proveo godinu dana

Ponedjeljak, 27. 10. 2014. u 14:55, zadnja izmjena prije 5 sati i 1 minutu Piše: Rozeta Bogeljić

Filip Brala/PIXSELLMjesto gdje je silovana djevojka

Mladić (23) iz Pridrage, optužen da je s još četvoricom lani na plaži Kolovare u Zadrusilovao maloljetnu djevojku, pušten je iz istražnoga zatvora 22. listopada. Izvanraspravno kazneno vijeće u istražnom zatvoru ga je držalo skoro godinu dana i to zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Na zadnje produljenje pritvora žalili su se njegovi odvjetnici, upozoravajući na Konvenciju o zaštiti ljudskih prava i sloboda. Osim toga tada još nije bio zakazan početak suđenja optuženoj skupini. Vrhovni sud primjedbe branitelja je uvažio, te u svom rješenju sugerirao da izvanraspravno kazneno vijeće Županijskoga suda u Zadru 23-godišnjaka pusti na slobodu.

Početak suđenja, koje je zakazano za kraj studenoga, čekat će na slobodi, kao i četvorica suoptuženika, uglavnom maloljetnika u trenutku počinjenja kaznenoga djela silovanja.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: silovatelji, silovanje, kolovare

Izdvojeni komentari 17 komentara Pogledaj sve komentare

prije 3 sata i 50 minuta

Miss.Michaella: Živjelo Rvatsko pravosuđe, živjela ” Konvenciju o zaštiti ljudskih prava i sloboda ” na koju su se pozvali odvjetnici optuženog i pustili ovo stvorenje na slobodu. Predlažem da žrtve počnu odrađivati kazne umjesto zločinaca, silovatelja, pedofila, lopova, ubojica,… Ne postoje riječi kojima bi se opisalo ono što osjećam kada vidim takvu nepravdu. Ove hrabre momke pustili su na slobodu “jer moraju se nastaviti školovati”, a nisu o tome razmišljali kada su curi upropastili život. Iskreno, živjeti pored zatovra u kojem obitavaju takvi ljudi nije ni najmanje ljudski. Sve ih poslati na Goli otok neka tuckaju kamenje umjesto da uživaju u hotelu s 3 zvjezdice.prikaži sve

prije 3 sata

bbbdado: Zašto nisu već osuđeni ?

prije 2 sata i 46 minuta

Ana Vlainić: čovjek se odriče ljudskih prava u momentu kad se počne ponašati kao zvijer

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).