Sve mi je to nenormalno. Nekad se znalo u kojim smo sportovima dobri i uspješni, o tome se govorilo i pisalo, a danas je to postalo nebitno, kaže bivši košarkaš Kukoč

Utorak, 16. 12. 2014. u 12:00, zadnja izmjena prije 1 sat i 56 minuta Piše: Zoran Čutura

Željko Hladika/PIXSELL

S Tonijem Kokočem uvijek ista priča, “ajde, reci, na golfu sam…”. Dobro, nije baš uvijek isto – različite su lokacije s kojih se javlja. Ovaj put je bio na Floridi, srećom još nije bio izašao na zeleno, pa mi je dao petnaestak minuta. Informacije radi, taj je dan u Miamiju bilo 27 stupnjeva, u Chicagu, gdje Kukoč živi, nula, u Zagrebu 6, a u Splitu 17… Pa kad smo kod Splita, pitao sam Tonija bi li se, kao ljubitelj nogometa, navijač Hajduka i velik lokalpatriot s tri lavlje glave istetovirane na srcu, bio priključio masovnom izlasku na rivu da je nekim slučajem sada tamo.

– Ovdje se zezamo da ona crna lista sigurno nije točna, jer moj otac nije na toj listi, a dobro znam koliko je protiv Dinama i svega vezanog uz Dinamo, haha… Ali ozbiljno – stvarno ne znam što bih ti rekao, meni je sve to nenormalno. Pratim hrvatske medije da bih ispratio što se događa, a ne da bih bio uključen u događaje na bilo koji način. Ne znam, Torcida postoji dugo… valjda oduvijek…, pa nikad nije bilo nikakvih lista, išli su slobodno kuda god su htjeli. I ne vjerujem da su baš svi ti ljudi izašli na rivu jer baš nemaju ništa pametnije što bi mogli raditi, valjda neki razlog postoji. Cijela ta priča o našem sportu otišla je u nepoznatom smjeru, nekad se znalo da smo dobri, i u kojim smo sportovima dobri, o tome se govorilo i pisalo, a danas je sve ostalo važnije nego sportski rezultat. I s obzirom na taj nepoznat teritorij na koji je naš sport ušao, teško je predvidjeti kako će se sve nastaviti, i kako će završiti.

Express: Dobro, to smo apsolvirali. Košarka? NBA? Nakon četiri i pol godine stanke, tamo imamo tri čovjeka – dva igrača i trenera. Znači li to automatski i prosperitet nacionalne košarke?

– Za prosperitet u cjelini nisam siguran, ali je vrlo važno da su ovdje. U prvom redu zbog njih samih i novog iskustva – doznat će kako se ovdje radi, koliko se radi, gdje se mogu nositi s NBA igračima, a gdje moraju napraviti velik korak da bi im se približili. Bogdanovića sam gledao, Rudeža, moram priznati, nisam.

>>> Cijeli intervju pročitajte u Expressu

Tagovi: toni kukoč, košarka, intervju

Izdvojeni komentari 3 komentara Pogledaj sve komentare

prije 1 sat

Anchor: Sve sto je rekao Kukoc je tocno; kod nas je svako podrucje “twilght zone”, od privrede, ekonomije, kulture, sporta, ma bilo cega; uzas!

prije 1 sat i 13 minuta

izmetado: Toni,u pravu si,ne samo u sportu!

prije 44 minute

maajde: kratko,jasno i jezgrovito. važi za sve u ovoj jadnoj opljačkanoj državi

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).