U jednom trenutku me udario šakom u prsa, zatim me nabio u zid i ja sam pala na pod. U padu sam ga uhvatila za ruku i uspjela ogrepsti, govori učenica Ivona Rosić

Srijeda, 28. 1. 2015. u 20:30, zadnja izmjena prije 5 sati i 5 minuta Piše: Franjo Lepan

Davor Javorović/PIXSELLIvona Rosić

Incident između dvoje učenika četvrtog razreda III. Gimnazijeu Osijeku koji se dogodio 21. siječnja ove godine umjesto isprike jedno drugom završiti će na Prekršajnom sudu. Naime, dvoje učenika, mladić (17) i djevojka (18) posvađali su se oko utičnice za struju.

– Ja sam bila dežurna taj dan i otišla sam na prvi kat gdje sam zatekla svog razrednog kolegu koji je sjedio na mom mjestu. Rekla sam mu da ide kat niže jer on nije dežuran. Nije htio već mi je rekao da mora uključiti u struju svoj laptop, rekla sam mu da to može uraditi i dolje. On je odbio i ja sam mu isključila punjač s namjerom da uključim punjač svog mobitela, on ga je isključio i uključio punjač laptopa usput mi prijeteći. Otišla sam do pedagoginje i rekla sam joj da s kolegom imam problema. Ona je došla sa mnom i rekla mu je da se makne s dežurnog mjesta, nije ju poslušao već joj je odgovarao. Pedagoginja je otišla po ravnateljicu kojoj on nije htio ni reći kako se zove pa je ona pozvala našu razrednicu. Nitko od njih nije ga uspio odstraniti s dežurnog mjesta, ostali smo nas dvoje sami i dalje smo se nastavili prepirati oko utičnice da bi me on u jednom trenutku udario šakom u prsa, zatim me nabio u zid i ja sam pala na pod. U padu sam ga uhvatila za ruku i uspjela ogrepsti. Zaradila sam hematome, bolove u prsima i vratu i lakši potres mozga o čemu imam medicinsku dokumentaciju. Tjedan dana obilazim liječnike jer me sve boli i još najmanje dva tjedna neću moći u školu što bi moglo utjecati na moju maturu. Ne znam kako ću sve to stići jer kraj školske godine je blizu. Najviše me povrijedilo postupanje policije. Bili su neuobičajeno brzi i ne vidim temeljem čega su donijeli naredbu da se jedno drugom ispričamo ignorirajući činjenicu da sam fizički napadnuta i ozlijeđena. Ja se nemam zbog čega njemu ispričati – rekla je učenica Ivona Rosić. Nakon toga što se dogodilo ravnateljica Snježana Barabaš Seršić pozvala je policiju.

– Barem deset puta prije nego što je udario Ivonu sam ga molila da ode s dežurnog mjesta, no, nije me poslušao. Nisam znala ni kako se zove pa sam tražila njihovu razrednicu. Žao mi je što se to dogodilo, iskreno govoreći u svojoj dugogodišnjoj praksi nisam doživjela da učenici nasrnu jedno na drugo u školi, pred školom je toga bilo. Žao mi je djevojke, mi smo joj pomogli da dođe k sebi jer je bila vidno uplašena, a i učenika koji je neprimjereno postupio – rekla je ravnateljica škole.

Majka mladića, Dubravka Vilhelm, načelnica Sektora za granicu u PU osječko-baranjske kao i Ivonini roditelji pojavila se u školi ubrzo nakon incidenta.

– Čim sam došla razgovarala sam sa svojim sinom i rekla sam mu da se odmah ispriča kolegici što je on preda mnom i učinio. Rekao mi je oko čega je izbio sukob i da je u jednom trenutku stavio ruku na utičnicu želeći onemogućiti Ivonu da uključi punjač mobitela. Ona ga je ogrebla po ruci i on je instinktivno odmahnuo rukom zakačivši je tako da je ona pala preko stolice na pod. Žao mi je što njeni roditelji sada inzistiraju na sudskom procesu, možda misle mene diskreditirati jer sam načelnica u jednom od odjela PU, pa zar ne bih smjela. Njihove insinuacije da sam utjecala na policajce i ubrzala donošenje njihove naredbe da se jedno drugom moraju ispričati uopće ne stoje – rekla je Dubravka Vilhelm, učenikova majka.

Osječka policija se očitovala o ovom slučaju.

– Policijski službenici I. policijske postaje Osijek dana 21. siječnja 2015. godine pružili intervenciju u III. Gimnaziji u Osijeku. Nakon obavljenih izvida prekršaja, temeljem Prekršajnog zakona, dana 26. siječnja, 18-godišnjakinji i 17-godišnjaku su izdane naredbe o određivanju preuzete obveze, posebna obveza otklanjanja posljedice prekršaja na način da se jedno drugom ispričaju zbog nedoličnog ponašanja. Nakon zaprimanja naredbe, 18-godišnjakinja je u prostorijama policijske postaje iskazala da ne želi postupiti po naredbi te će sukladno navedenom i Prekršajnom zakonu, I. policijska postaja Osijek Prekršajnom sudu protiv oboje proslijediti optužni prijedlog poradi počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zajedno sa svom prikupljenom dokumentacijom. Napominjemo da je Policijska uprava osječko-baranjska za prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na identičan način postupila u 3 slučaja, stoji u policijskom priopćenju.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: sukob učenika, osijek, ivona rosić , incident, gimnazija

Izdvojeni komentari 365 komentara Pogledaj sve komentare

prije 5 sati i 12 minuta

ojdimidojdimi: ja bih kod kuće dobio još jednu porciju batina da sam se žalio………………..

prije 5 sati i 12 minuta

samo objektivno: Procitao sam tekst do dijela gdje stoji da je majka tog decka nacelnica u policiji i dalje nisam trebao . Znam razlog bahatog ponasanja tog djecacica jer je mamica to sto je I TKO MI STA MOZE ???? Lijepa nasa domovina!!!

prije 5 sati i 6 minuta

Chris_McCandless: Ako sam na nešto alergičan, to je kad “muško” digne ruku na žensku osobu. Nedavno mi je kolegica držala govor, i kaže : “Žena je nastala od muškarčeva rebra, a ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zaštićena, i pokraj srca, da bude voljena”

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).