Vidljivo je da je u listopadu došlo do povećanja broja nezaposlenih, a razlog je povratak sezonskih radnika s rada na Jadranskom moru tijekom ljetne sezone

Utorak, 25. 11. 2014. u 13:55, zadnja izmjena prije 4 minute Piše: VLM

Željko Hladika/PIXSELLIlustracija

Prema službenim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje krajem listopada u Vukovarsko – srijemskoj županiji zabilježeno je 18.021 nezaposlenih osoba. U odnosu na rujan ove godine to je povećanje od 3,8 posto ali i u odnosu na listopad prošle godine smanjene od čak 16,3 posto. U isto vrijeme u samome gradu Vukovaru zabilježeno je 2600 nezaposlenih osoba što je 5,3 posto više nego mjesec dana ranije ali i 13,8 posto manje nego prije godinu dana.

Analizirajući stavke redovitog statističkog biltena HZZ-e vidljivo je da je u listopadu došlo do povećanja broja nezaposlenih osoba, što se pojašnjava, povratkom sezonskih radnika s rada na Jadranskom moru tijekom sezone.

– Kada je riječ o značajnom smanjenju broja nezaposlenih u odnosu na period od prije godinu dana i tu su razlog sezonski radnici. Naime, radi produžene sezone mnogi se još uvijek nisu vratili kući ili pak imaju odrađenih sati pa se i sada vode kao zaposlene osobe. Uz to imamo i javne radove na poplavljenim područjima koji su započeli i u gradu Vukovaru. Isto tako na evidenciji nisu niti oni Vukovarci koji su u međuvremenu napustili Vukovar i županiju, rekla je Ivana Klarić iz vukovarskog područnog ureda HZZ-e.

Vezani članci:

Tagovi: nezaposlenost, hrvatski zavod za zapošljavanje

KomentariPogledaj sve komentare

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).