Josipović je istaknuo da će se u tom slučaju novce za vraćanje kredita podignutih za gradnju autocesta trebati namaknuti iz drugih izvora kao što su cestarine i sl.

Ponedjeljak, 27. 10. 2014. u 23:05, zadnja izmjena prije 2 sata i 50 minuta Piše: 24sata

Dalibor Urukalović/PIXSELLIvo Josipović

Predsjednik Republike Ivo Josipović večeras je kazao da će najvjerojatnije doći do referendumske odluke o zabrani monetizacije autocesta što bi dovelo do, smatra, poskupljenja cestarine ili benzina, javlja Večernji list.

– Ako se referendum raspiše, a izgleda da će se to uspjeti, očito je da će tu doći do odluke koja je određena zabrana monetizacije i tu je priča završena. Ja ne mislim da onda dalje treba širiti tu priču – rekao je Josipović novinarima, nakon završetka svojeg predavanja na temu “Glazba i politika” na splitskoj Umjetničkoj akademiji.

Josipović je istaknuo kako oni koji donesu odluku koja bi značila zabranu monetizacije moraju znati da će se novce za vraćanje kredita podignutih za gradnju autocesta trebati namaknuti iz drugih izvora.

– Ili će porasti cestarina, ili cijena benzina, ili će doći do redukcije zaposlenih u autocestama – poručio je.

Ponovio je kako o tome je li za ili protiv monetizacije ne može govoriti dok ne vidi konkretan ugovor.

– Ako netko ponudi 10 milijardi eura – razmislit ćemo, ali ako ponudi dvije milijarde eura onda bih rekao – ne dolazi u obzir – kazao je Josipović te dodao kako je za njega pitanje monetizacije “pitanje računice, matematike i odgovarajuće poslovne odluke”.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: referendum, monetizacija autocesta, ivo josipović

Izdvojeni komentari 16 komentara Pogledaj sve komentare

prije 2 sata i 40 minuta

Šarlota: Prvi korak napravio je hrvatski narod i poručio Vladi i vama predsjedniče što misli o vašem “poslovanju”. Sljedeći korak je na vama: “namaknuti” imate odakle – sva ministarstva uselite u zgrade koje su u vlasništvu Grada Zagreba, oduzmite im sve do zadnje lipe za plaćanje i pljačku putem najma prostora i prestanite se svi skupa poput paunova “šepuriti” po cijeloj Hrvatskoj. Nitko od vas iz svog đepa ne plaća ni cestarine, niti benzin, već plaćate novcem građana. Vjerujte, vašim odricanjem bit će dovoljno i za namirenje duga i za zadržavanje, ako ne i za spuštanje cijena i goriva, i autocesta.prikaži sve

prije 2 sata i 42 minute

veritas et aequitas: josipooo, može li ZAMP…

prije 2 sata i 31 minutu

Security_Advisor: Ja ovo nikako ne shvaćam.Zašto ti naši političari,u ovom trenutku ovi na vlasti,tako uporno rade jedne te iste greške??Zašto on tu sad priča o povećanju cestarina i cjene goriva??Zašto ne priča o uvođenju vinjeta,rješavanju nesposobne uprave HAC-a,rješavanju prekobrojnih uhljeba u tom istom HAC-u???Ok,shvaćam da je ovo za njega izborna godina,shvaćam i da su sljedeće godine izbori za Sabor i da se sad svi nabacuju populizmom,ali ovo su jako ozbiljne stvari i ti se rezovi moraju napraviti što prije pa makar i po cijenu gubljenja izbora.Zašto?Zato jer je to jedini izlaz.prikaži sve

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).