Požar je buknuo u australskoj luci kraj Pertha na brodu Ocean Drover, na kojem je Mario Čurkov radio kao drugi časnik. Spasio je svog kolegu koji je spavao u kabini

Utorak, 20. 1. 2015. u 10:12, zadnja izmjena prije 3 sata i 44 minute Piše: 24sata

Večernji listMario Čurkov

Učinio sam ono što bi svatko drugi učinio, rekao je pomorac Mario Čurkov (26) iz Kaštel Novog. On se vratio u kabinu u plamenu i izvukao kolegu u nesvijesti.

Požar je buknuo u australskoj luci kraj Pertha na brodu Ocean Drover, na kojem je Čurkov radio kao drugi časnik.

– Sreća da smo svi bili budni. S iznimkom kolege s Filipina. On je te noći bio dežuran i nakon dežurstva otišao je spavati. Oglasio se alarm, a nakon prebrojavanja na palubi utvrdili smo da Filipinac nedostaje. Ostao je u kabini u zapaljenom dijelu broda. Nema tu razmišljanja, posada je kao obitelj.

Pohitao sam po njega. Nije se vidjelo ništa, ni oprema za gašenje požara nije pomagala. Pipao sam oko sebe. Dok sam ga tražio, ustao je iz kreveta. Probudio ga je dim. Zatim je izgubio svijest. Našao sam ga na podu, uzeo ga u ruke i iznio – rekao je Mario za Večernji list dodavši kako misli da nije učinio ništa osobito.

Tagovi: spašavanje, pomorac, mario čurkov, heroj, australija

Izdvojeni komentari 35 komentara Pogledaj sve komentare

prije 3 sata i 37 minuta

Glasna: pomorci, posebni ljudi, velikog srca…..

prije 3 sata i 39 minuta

CROATA: Bravo Mario , ljudski život je neprocjenjiv.

prije 3 sata i 32 minute

CROATIAN FIGHTER: Ovo zasigurno nebi bio slucaj da je situacija bila obratna ! U svakom slucaju pohvale za profesionalnost i prisebnost po cemu su Hrvatski pomorci medju najtrazenijima u svijetu !

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).