Supetar je tijekom noći pogodilo jako nevrijeme praćeno kišom i grmljavinom, a u jednom trenutku se stvorio tornado i poharao uži centar grada. Šteta je velika

Ponedjeljak, 17. 11. 2014. u 23:00, zadnja izmjena prije 54 minute Piše: 24sata

Screenshot/YouTubeIlustracija

U noći s nedjelje na ponedjeljak jako grmljavinsko nevrijeme praćeno pijavicom pogodilo je uže područje grada Supetra i nanijelo veliku štetu. Srećom, nema ozlijeđenih ljudi.

Tornado, a ne pijavica: Nastao je na kopnu

Nevrijeme je počelo nekoliko minuta prije ponoći, jak pljusak praćen grmljavinom prekrio je čitavo područje grada, a zatim je došlo i do rijetkog vremenskog fenomena na ovom području – pijavice, odnosno tornada, budući je prema meteorološkoj terminologiji ipak bila riječ o orkanskom vrtložnom vjetru nastalom na kopnu, javlja Brač online.

Tornado je prošao kroz velik dio centra Supetra prije nego je završio svoj razarajući put u moru u trajektnoj luci.

Poharao uži centar grada

Za sada nije moguće procijeniti štetu, ali se pretpostavlja da će biti velika. Tornado je, piše Brač online, na svom putu dizao kupe s krovova, polomio brojna stabla, oštetio nekoliko parkiranih automobila, srušio dimnjak na kući Marović podno kule Leroj, slomio rampu na ulazu u pješačku zonu, razbacao sve stolove i stolice sa štekata na rivi, potopio jedan brod i iščupao veliki panel dobrodošlice u luci te je ‘povaljao’ po parkingu najmanje petnaestak motora i skutera.

U punom pogonu sve gradske i komunalne službe

Vatrogasci su odmah izašli na teren, te uklanjaju prepreka i srušena stabla. Supetarska gradonačelnica Ivana Marković rekla je da su od ranog jutra u punom pogonu i pripravnosti sve gradske i komunalne službe.

Pozvala je sve građane kojima je sinoćnje nevrijeme nanijelo štetu ili na bilo koji drugi način uzrokovalo probleme koje sami ne mogu riješiti, da se obrate komunalnom redaru Grada na telefon 099/733-5355.

Tagovi: supetar, pijavica, nevrijeme

Izdvojeni komentari 1 komentara Pogledaj sve komentare

prije 19 minuta

ZZ on top: Potrosili smo mi ovu nasu loptu sa kojom smo se igrali. Valjalo bi razmisljat gdje naci novu. Mozda se prema njoj budemo bolje odnosili, kad vec ovu nismo znali cuvat.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).