Student arhitekture, poznat samo kao Han, izbjegao je otmicu na pariškom aerodromu. Han je navodno sin pomoćnika smaknutog tetka Kim Jong un-a

Utorak, 25. 11. 2014. u 10:36, zadnja izmjena prije 2 sata i 6 minuta Piše: VLM

REUTERS

Student iz Sjeverne Koreje koji je obiteljskom linijom povezan s vladajućim režimom izbjegao je pokušaj otmice u Parizu gdje je studirao te se trenutno krije na jugu Francuske, javlja Huffington Post.

Student arhitekture, poznat samo kao Han, izbjegao je otmicu na pariškom aerodromu gdje je trebao biti prisilno ukrcan na avion za Pjongjang, javljaju agencije pozivajući se na anonimne izvore.

Do pokušaja otmice došlo je početkom studenog od kada se Han skriva na jugu Francuske. Zasad nije poznato koliku su ulogu u sprečavanju otmice imale francuske vlasti.

Han je navodno sin pomoćnika tetka Kim Jong un-a kojeg je ovaj smaknuo u prosincu zbog optužbi za izdaju. Hanov otac je navodno također likvidiran, ali prošlog mjeseca.

Han je u Francusku 2012. došao zajedno s još 9 sjevernokorejskih studenata arhitekture kojima je odobreno studiranje u inozemstvu. Francuska i Estonija jedine su dvije europske zemlje koje nisu uspostavile službene diplomatske veze sa Sjevernom Korejom,. Ipak, Francuska i Sjeverna Koreja otvorile su urede za suradnju u svojim zemljama te Francuska prihvaća limitirani broj studenata iz Sjeverne Koreje.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Svijet.

Tagovi: sjeverna koreja, pokušaj otmice, kim jong un

Izdvojeni komentari 8 komentara Pogledaj sve komentare

prije 3 sata i 6 minuta

Genesis: Jedini diktator koji ima brkove na glavi 😀

prije 2 sata i 12 minuta

Sthanga Železni: Meni tu nekaj ne štima kaj htel ga je oteti i dopeljat doma da ga smaknu? Btw ide mi na jetreca taj tipus aj bok

prije 1 sat i 56 minuta

stari mudrac: navodno. i amerika bi ih napala. da ovi nemaju atomsku navodnu. ili navođenu. navodno.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).