Darko Venus Muppet na osobnoj i domovnicama ima tri različita JMBG-a. Kasnije su mu upisali i pogrešan OIB. U matičnom uredu ne znaju tko je pogriješio

Ponedjeljak, 13. 4. 2015. u 19:00, zadnja izmjena prije 11 sati i 25 minuta Piše: Mihael Hnatyšyn

Mihael Hnatyšyn/24sataDarko ima dva OIB-a i tri JMBG-a

Rodio sam se 20. prosinca 1963. godine u Đurđenovcu, a u Slatini živim od šeste godine. Poseban sam jer na dokumentima imam tri različita JMBG-a i dva različita OIB-a. To sam slučajno otkrio kad sam 2000. išao u vojnu mirovinu, rekao nam je Darko Venus Muppet (53).

Prvu je domovnicu umirovljeni branitelj izvadio još 1992. godine. Na njoj je, otkrio nam je Darko, bio dobro upisan datum njegova rođenja, ali posljednjih šest znamenki bilo je pogrešno. Za pogrešku je slučajno doznao kad je vadio novu domovnicu i kad je dobio dokumente za odlazak u mirovinu. Usporedio je podatke sa starom domovnicom i osobnom iskaznicom te je shvatio da su na sva tri dokumenta upisana tri različita JMBG-a.

– Po brojevima koji su bili upisani na dokumentima s kojima sam išao u mirovinu ispalo je da sam šest godina mlađi. Na staroj osobnoj iskaznici otpočetka stoje točni podaci. Dva puta sam se ženio, vadio putovnicu i obavljao hrpu administrativnih poslova, ali nikad nisam imao problema – smije se Darko Venus koji dugi niz godina radi kao vanjski suradnik na Radio Slatini.

No osim JMBG-a on ima i dva različita OIB-a. Jedan mu piše na novoj domovnici, a drugi je dobio od Porezne uprave. Taj mu je, dodao je, u upotrebi dok ovaj iz domovnice nigdje drugdje ne postoji.

– Pokušao sam ga naći na internetu, ali tog čovjeka nema. Ne postoji. U matičnom uredu ne znaju tko je pogriješio i kako je to moguće. Tek sam nedavno zatražio da se podaci isprave na svim dokumentima – nastavlja Darko. Prijatelji ga, kaže, često zezaju te se šale na njegov račun.

– Smiješno im je i stalno govore kako su sretni što je barem netko iz društva po nečemu poseban. No meni više i nije tako smiješno. Nadam se da će se pogreška uskoro ukloniti i da ću imati točne podatke na svim dokumentima – zaključio je radijski voditelj, inače i poznati slatinski likovnjak. Oslikao je mnoge zidove u gradu, pročelje Srednje škole Marka Marulića oslikao je kartom Hrvatske koju okružuju europske zvjezdice.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Sudbine.

Tagovi: oib, jmbg

Izdvojeni komentari 38 komentara Pogledaj sve komentare

prije 11 sati i 52 minute

Srce od Cukra: Da trebaju napraviti ovrhu, onda nebi bilo krivih podataka ..

prije 11 sati i 39 minuta

zof: Ima dva OIB-a, tri JMBG-a, četiri osobne iskaznice, pet kredita.. Pa kad ga banka ganja, kredit je uzeo onaj drugi..

prije 11 sati i 27 minuta

volim sunce: kaj ima i dvije-tri mirovine?

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).