Jedna od najmodernijih u Hrvatskoj je kuća riječke obitelji na Krku. Trebala je to biti vikendica, no rad arhitekata toliko ih je oduševio da su se u kuću ‘Gumno’ preselili

Utorak, 13. 1. 2015. u 12:00 Piše: Željko Garmaz , Tina Jokić , Meri Tomljanović , Marcela Bratović

24sataVila Gumno na Krku, riječkog poduzetnika

Vidio sam kuća i kuća, a daleko najljepša, ne u Zagrebu, nego u cijeloj Hrvatskoj je ona nogometaša Darija Šimića. Zamislite, ima 1100 četvornih metara stambenog prostora, a grijanje ga košta 100 kuna na mjesec. To je zato što se i grije i hladi termalnim vodama, kaže nam sugovornik. Kuća bivšeg reprezentativca u zagrebačkim Vinogradima stara je četiri godine.

– Kad je kupio taj teren, govorili su mu da nije normalan. To je toliko strma parcela da su zahtjevi gradnje bili vrlo visoki – kaže nam Šimićev znanac. Samo kotlovnica veća je od većine hrvatskih kuća.

U vrtu su mu nogometno i igralište za mali nogomet

– Golem dnevni boravak, zatvoreno dvorište, nogometno igralište, igralište za mali nogomet. Ma, čudo. Sve je u staklu. Vidi se iz jedne prostorije u drugu. Dok ne stisneš prekidač. Zatim se stakla zamagle i ne vidi se baš ništa. Jedino kupaonica nije okružena staklom. Htjela je supruga da i to bude u staklu, ali on ipak nije bio za to. Rekao je: ‘Di će moja mater, kad dođe, u tu staklenu kupaonicu’ – kaže nam sugovornik. Veliku ulogu, dodaje, u uređenju ove vile odigrala je upravo Jelena, nogometaševa supruga.

– Dok su živjeli u inozemstvu, ona je uočavala dizajnerski namještaj i fotografirala ga. Nakon što su sagradili kuću, angažirali su hrvatske obrtnike koji su im napravili to isto. Mnogi pomisle da je unutra strašno skup namještaj. Ispadne da taj komad košta samo 700 eura, dok bi dizajnerski koštao 70.000 eura. Dakle, unutra je sve hrvatsko, ali arhitekti nisu hrvatski. Mislim da su Talijani – govori nam.

>>> Više pročitajte u Expressu

Tagovi: kuće, express

Izdvojeni komentari 12 komentara Pogledaj sve komentare

prije 1 sat i 15 minuta

Dr.VK: Ma sve ok, ali šta će im tolike viletine, evo ova 1.100 kvadrata. Pa u većinu prostorija uđe jednom ili nijednom u godini dana. Ja imam kuću od 90 kvadrata stambenog prostora i sasvim mi je dovoljno, sve imam. Kad se lijepo isplanira jako funkcionalno tih 90 kvadrata. Ne mogu se ni zamisliti u 1.100 metara kvadratnih, izgubio bi se po sobama.

prije 1 sat i 2 minute

Neutralni: Ako je pošteno zaradio radeči vani, skidam kapu i drago mi je ali znam da 99% naših viletina u HR su plod pljačke, ratnog profiterstva, pronevjera, pogodovanja, otimačina itd.. U tomu je naš problem. Ista stvar je u BiH, nedavno sam gledao na njihovoj TV..

prije 1 sat i 39 minuta

varus: svaka čast Šimiću, sve navedeno je hvale vrijedno …a to što je potrošio i kako , njegov je problem – svoje je zaradio pošteno pa svoje i troši …nije oteo od radnika ni poreznih obveznika !

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).