Ministar financija kaže da će još razgovarati s ministrima, a onda i s premijerom. Javnost će o rebalansu, kaže, biti obaviještena početkom sljedećeg tjedna

Srijeda, 15. 10. 2014. u 14:24, zadnja izmjena prije 28 minuta Piše: 24sata

Patrik Macek/PixsellNije siguran hoće li građani već od prosinca imati veće plaće

Ministar financija Boris Lalovac kazao je u srijedu kako je naš sustav oporezivanja rada nekonkurentan. Smatra da je smanjivanje bruto cijene rada dobar način i da će pomoći izvoznicima.

Za sljedeću je godinu najavio nastavak poreznog rasterećenja cijene rada te ukidanje najveće stope od 40% poreza na dohodak.

Najavio je i da bi ovaj tjedan trebao biti gotov rebalans proračuna.

– Još danas i sutra razgovarat ću s ministrima, a onda i s premijerom tako da će javnost o rebalansu biti obaviještena početkom sljedećeg tjedna, kazao je za Media Servis.

‘Svaki ministar je odgovoran za svoje limite’

Na pitanje kako se moglo dopustiti da se u proračunu ne isplaniraju plaće prosvjetnih djelatnika i policije za prosinac, odgovorio je da je ‘svaki ministar odgovoran za svoje limite’. Smatra da vjerojatno nisu ostvarene ‘određene uštede’ pa će se u sljedećoj godini ponovno morati otvoriti pitanje ušteda na rashodnoj strani proračuna.

No istaknuo je da će sve plaće i mirovine biti isplaćene do kraja godine i da se manjak pokušava nadoknaditi iz drugih izvora.

‘Veće plaće u prosincu? Ovisi o rebalansu’

Na pitanje mogu li građani očekivati veće plaće već u prosincu, Lalovac je rekao da to ovisi o rebalansu te da je moguće ako proračun dobije zeleno svjetlo užeg kabineta Vlade.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: rebalans proračuna, plaće, mirovine, boris lalovac

Izdvojeni komentari 4 komentara Pogledaj sve komentare

prije 21 minutu

grbavo drvo: Javnost će o rebalansu, kaže, biti obaviještena početkom sljedećeg tjedna-taj tjedan je davno završio jer mlada ministarka nezna šta je to BDP,,a mvp vesna P. kaže da je bolje nešto svatit jučer da bi znali sutra što će biti danas——te vesnine riječi protežu vam se kroz cijeli ovaj neradnički mandat-

prije 3 minute

stric Bedanec: Znači opet preko bare po pare.

prije 26 minuta

otorinolaringolog / ginekolog: i odma početi idući

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).