Ako je dio struke u tome, možda će pomoći premijeru da bude odgovorniji. Premijer je donio cijeli program kojim se pokušava provesti reforma, rekao je Slavko Linić

Četvrtak, 20. 11. 2014. u 14:52, zadnja izmjena prije 5 sati Piše: Snježana Krnetić

Patrik Macek/PixsellSlavko Linić

Formiranje timova za uštede u proračunu komentirali su bivši ministri financija Slavko Linić i Borisav Škegro.

– Vrlo poznata je uzrečica, kad ne želiš riješiti problem formiraj timove i komisije. Ali ako je dio struke u tome, možda će pomoći premijeru da bude odgovorniji. Premijer je donio cijeli program kojim se pokušava provesti reforma, nabrojio je datume, iznose, brojeve. Donio je plan konvergencije, znači dokument kojim govori kako će smanjiti državni deficit. Ni jedan ni drugi dokument se ne provodi. Samo neka uzmu ta dva dokumenta, komisije će biti gotove u 15 dana, a ako rade duže od toga neće služiti svrsi – rekao je Linić.

Ipak smatra da za ovaj posao nikada nije kasno jer je svaka racionalno utrošena kuna dobrodošla. Napomenuo je da problem Vlade nisu samo rashodi proračuna nego milijun i 300 tisuća zaposlenih što je nedovoljno, te što se ne provode zacrtani programi ulaganja niti privatizira državne tvrtke, odnosno bitka za prihode proračuna.

P.Macek

Za Borislava Škegru ideja formiranja tima za uštede je hvale vrijedna, ako se misli ozbiljno provesti.

– Mislim da je to već sastavni dio posla svih ministarstava, ne samo Vlade. To je trebalo davno već učiniti, a ovo sada neće odmoći, može samo pomoći – rekao je.

Na pitanje ostavlja li se ovime dojam da ministri ne znaju sami, Škegro je rekao da tu nije pitanje znanja nego samo volje da se provedu stvari koje su zapisane u predizbornom programu Vlade i dogovor s Europskom komisijom.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: vlada, timovi za uštede u proračunu, slavko linić, borislav škegro

Izdvojeni komentari 21 komentara Pogledaj sve komentare

prije 4 sata

NeNormalan: Ispravak netočnog navoda: Samo je milijun zaposlenih, a ovih tristo tisuća iz “javnog sektora” je grba ne leđima nas ostalih

prije 4 sata i 41 minutu

texxet: Daj Liniću zašuti i makni se već jednom da te više ne gledamo i ne slušamo! Dosta si nas ti u gov.. uvalio!

prije 4 sata i 55 minuta

JBravarT: Tako je Liniću , do sada ti takvi timovi nisu smetali ali odjednom si postao moralna vertikala .

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).