Lalovac će potpisati međunarodni sporazum prema kojem će se podaci o računima hrvatskih državljana u 52 države automatski dostavljati našim poreznim vlastima

Nedjelja, 02. 11. 2014. u 17:45, zadnja izmjena prije 2 sata i 15 minuta Piše: Boris Rašeta

Patrik Macek/PixsellBoris Lalovac

Građani koji sele novac u inozemstvo kako bi izbjegli plaćanje poreza ubuduće neće moći mirno spavati.

– Utajivačima je odzvonilo u Europi, Americi, a sad i u Hrvatskoj- rekao je Boris Lalovac za Media servis. Idućeg tjedna ministar financija će u Njemačkoj potpisati međunarodni sporazum prema kojem će se podaci o računima hrvatskih državljana u 52 države svijeta automatski dostavljati našim poreznim vlastima.

– Naši građani utaje oko sedam milijardi kuna – kaže ministar financija.

Podatke će razmjenjivati bez posebnih naloga. U Hrvatsku uskoro dolaze i američki stručnjaci koji će pomoći u osposobljavanju sustava. Lalovac osniva i poseban ured.

– Mogu reći da s glavnim državnim odvjetnikom imamo izvrsnu suradnju. Sad formiramo Ured za velike porezne utaje, koji svakodnevno razgovara s glavnim državnim odvjetnikom, i to se sad iz temelja mijenja. Uspostavili smo suradnju na svim razinama, ona je sad potpuno nova. I vrlo brzo pokazat ćemo rezultate obrade zahtjeva koje mi obrađujemo. Evo, pustite nas nekoliko mjeseci da vidimo, jer sad su se ekipe formirale i imaju dosta posla. Učinci će se vidjeti svakako, ako ne do Nove godine, onda početkom sljedeće – rekao je Lalovac.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: porez, novac, inozemstvo, boris lalovac

Izdvojeni komentari 78 komentara Pogledaj sve komentare

prije 1 sat i 50 minuta

pješak: Sad će kriminalci prebaciti lovu iz te 52 države u one druge države, i projekt propade!

prije 2 sata

dotepenka: Svašta “Utajivači poreza, sad vam je odzvonilo” Što je sa ostalih 140 zemalja svijeta. U toj hrpi naći će se barem jedna koja će sa velikom pažnjm prihvatiti i čuvati novac naših bogataša.

prije 1 sat i 44 minute

dinosaurus: Opće poznato je da su lopovi uvijek korak ispred ma o čemu se radilo, pa tako i o utaji poreza.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).