Nije sve baš tako pesimistično i crno kakav je sad dojam, komentirao je Maras tri godine Vlade. Maletić je pak rekla kako Vlada ne zna upravljati dugom i deficitom

Petak, 05. 12. 2014. u 10:42, zadnja izmjena prije 3 sata i 1 minutu Piše: VLM

Jurica Galoić/PixsellGordan Maras

U emisiji “Poligraf” Hrvatskog radija jutros se raspravljalo se o tri godine Vlade Kukuriku koalicije.

– Problem kod javnih investicija je da se ne možemo u nedogled zaduživati u javnim tvrtkama. Umjesto da se dalje zadužujemo, nudimo projekt monetizacije čime bismo rasteretili dug za tri milijarde eura, ali za to nemamo unisonu podršku u društvu – rekao je potpredsjednik SDP-a i ministar poduzetništva Gordan Maras i dodao da će 2014. godina biti “rekordna po investicijama u posljednjih sedam godina”.

– Nije sve baš tako pesimistično i crno kakav je sad dojam – rekao je Maras te dodao da sada ima manje nezaposlenih nego prije tri godine.

Danijel Kasap/PIXSELL

“Maras me šokira svojim nerazumijevanjem i neznanjem”

– Ministar Maras mene šokira svojim nerazumijevanjem i neznanjem o dugu i deficitu proračuna – kazala je HDZ-ova zastupnica u EU parlamentu Ivana Maletić te dodala kako Vlada ne zna upravljati dugom i deficitom.

– HDZ nije riješio brodogradnju i zdravstvo, ali je problem i ova Vlada. Nismo krenuli u investicije u HEP-u, nisu restrukturirali željeznicu. U godinu dana neće se riješiti željeznica, a zdravstvo će biti veliki problem zbog izvlačenja iz sustava riznice. Lokalna uprava će sada biti jedan od najvećih neplatiša privredi i povećat će nelikvidnost. Očekujem veće deficite i potpuno zaustavljanje investicija u 2015. godini – rekao je bivši ministar financija i nezavisni saborski zastupnik Slavko Linić.

– Ne vjerujem da će Vlada biti aktivna u zadnjoj godini i dobit će crveni karton na izborima – zaključio je Linić.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: vlada, rad vlade, ocjena vlade, ivana maletić, gordan maras

Izdvojeni komentari 17 komentara Pogledaj sve komentare

prije 2 sata i 53 minute

novo proljece: kada, kada, kada ce doci to proljece?..godine prolaze, a stanje je sve gore i gore

prije 2 sata i 16 minuta

alfabetagama: optimizam je nedostatak informacija, izgleda da njemu jako fale informacije

prije 2 sata i 52 minute

NeNormalan: Ova vlada bi se mogla zvati “Biti će bolje dogodine”

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).