Ilegalne imigrante vraćamo u zemlju iz koje su došli, ako bi bilo zadržavanja i slično, naravno da bismo upotrijebili one kapacitete koje imamo, kaže Ostojić

Četvrtak, 20. 8. 2015. u 19:56, zadnja izmjena prije 11 sati i 11 minuta Piše: 24sata

Jurica Galoić/PixsellRanko Ostojić

Imigrantski val traje još od “Arapskog proljeća”. Hrvatska se uspješno nosila sa svim tim razdobljima i jedna je od rijetkih europskih zemalja koja bilježi pad, kako ilegalnih imigranata, tako i tražitelja azila kroz sve ovo razdoblje. To nije bilo bez razloga. Prvo Hrvatska nije zemlja, destinacija, u kojoj bi željeli ostati, drugo, mi smo jako dobro opremljeni na granici i treći dio je da Hrvatska nažalost još nije sastavni dio Schengena pa to na neki način destimulira one koji bi željeli ući u schengenski prostor i u njemu se slobodno kretati, rekao je u četvrtak za NovuTV ministar policije Ranko Ostojić. Naglasio je i da je Hrvatska pojačala mjere na granici. Na pitanje da li smo spremni za prihvat migranata, Ostojić je rekao:

– U slučaju primjene međunarodnih ugovora o readmisiji, ilegalne imigrante vraćamo u zemlju iz koje su došli, ako bi bilo zadržavanja i slično, naravno da bismo upotrijebili one kapacitete koje imamo.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: ranko ostojić, migranti

Izdvojeni komentari 54 komentara Pogledaj sve komentare

prije 10 sati i 4 minute

CROlinda: Sta je bilo sa SVASTIKOM?

prije 10 sati i 14 minuta

Venucci: nasi u njemacku a ovi kod nas. za koju godinu neces cuti naseg jezika na cestama.

prije 10 sati i 46 minuta

grbavo drvo: resorni drugi put danas – kako taj paralelno govori po naputku ( za sve ostalo tu je dominić , samo na papiru ) – DOKLE TAMA ?

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).