INA je ‘zaprimila rješenje Ministarstva gospodarstva kojim se kompaniji oduzimaju dozvole za istraživanje na istražnim prostorima „Sava“ i „Sjeverozapadna Hrvatska“

Srijeda, 19. 11. 2014. u 19:35, zadnja izmjena prije 18 minuta Piše: 24sata

Boris Ščitar/PIXSELL

INA je priopćila da je u utorak ”zaprimila rješenje Ministarstva gospodarstva kojim se kompaniji ponovno oduzimaju dozvole za istraživanje na istražnim prostorima „Sava“ i „Sjeverozapadna Hrvatska“, unatoč tome što je Visoki upravni sud u rujnu donio presudu o poništavanju rješenja iz 2011. godine”.

“Nažalost, Ministarstvo gospodarstva donijelo je iste odluke kao i 2011., unatoč sudskoj presudi u kojoj stoji kako Ministarstvo nije dokazalo da INA nije ispunila svoje obveze. Obzirom da kompanija smatra navedeno rješenje zakonski neutemeljenim, pokrenut će upravni spor sa ciljem njegova poništenja.

Kao rezultat navedenoga, uz činjenicu da je proteklo više od tri godine, ne mogu se realizirati pripremljeni projekti na tim područjima, vrijedni oko milijardu kuna, uzrokujući time gubitak Ini te državnom i lokalnim proračunima. Ove odluke sprječavaju kompaniju u održavanju i rastu svojih investicija u istraživanje u Hrvatskoj. Osim toga, jasno pokazuju diskrepanciju između želje dioničara da se pokrenu ulaganja u istraživanje i proizvodnje te dostupnih mogućnosti za njihovo ostvarivanje”, dodaju u priopćenju iz Ine.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Biznis.

Tagovi: ministarstvo gospodarstva, istraživanje, ina

KomentariPogledaj sve komentare

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).