SAD: Landon Jones (12) je preko noći izgubio apetiti i osjećaj žeđi. Roditelji rade sve kako bi ga netjerali da jede. Uskoro će ga možda početi hraniti na cjevčicu

Srijeda, 29. 10. 2014. u 14:52, zadnja izmjena prije 4 sata i 44 minute Piše: Ivana Živko

The Des Moines Register/ScreenshotDječak godinu dana ne jede

Landon Jones (12) iz SAD-a je gotovo preko noći izgubio apetit i osjećaj žeđi.

Prošle godine u listopadu dječak se probudio i jednostavno više nije imao želju jesti ni piti. Liječnici u čak pet bolnica nisu uspjeli otkriti što je dječaku.

Jedini slučaj na svijetu?

Njegovi roditelji Michael i Debbie su očajni. Stručnjaci vjeruju da je Landon jedini takav slučaj na svijetu. Landon je prije toga bio živahan dječak koji je uživao biti vani i igrati se sa svojim prijateljima. Sada više ne izlazi iz kuće. Stalno mu je slabo i često ima vrtoglavice. Roditelji su tražili pomoć liječnika u pet bolnica diljem zemlje, a lokalni liječnik u Iowi je dječaku propisao antibiotike, no oni mu nisu pomogli.

Dječak je prije godinu dana imao 47 kilograma, a sada ima samo 30. Roditelji pokušavaju sve kako bi sina natjerali da jede.

No on jedva pojede tu i tamo koji griz sendviča i malo čipsa. Njegov mlađi brat Bryce (9) živahno je dijete koje se obožava igrati, a Landon samo sjedi na kauču.

Za sve je kriv lijek protiv napadaja?

U godinu dana 65 dana nije bio u školi. Roditelji kažu da će ga uskoro, ako ne počne jesti, morati početi hraniti kroz cjevčicu.

Roditelji kažu da je možda uzrok svega lijek koji je Landon primao prije tri godine. Dječak je imao napadaje ‘gubljenja svijesti’, prilikom kojih bi samo sjedio i gledao u daljinu potpuno nesvjestan okoline. Liječnici su mu tada prepisali lijek ‘Depakote’. Liječnici sada ispituju da li postoji veza između tog lijeka i Landonovog stanja, piše The Des Moines Register.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Sudbine.

Tagovi: landon jones, ne jede, dječak

Izdvojeni komentari 43 komentara Pogledaj sve komentare

prije 3 sata i 54 minute

dhabula6: ne vjerujem da izmislja, ali godina i 30 kg?! vec je davno trebao biti u bolnici i na cjevcicu hranjen. nisu mi jasni ni lijecnici ni roditelji.

prije 4 sata i 14 minuta

franjoclio: koji ste vi komntatori, budale, izrugujete se, djetetu koje nemoze jesti, akad nemozete prdnuti oma doktoru, pa mali ima 12 g, a jesmo narod, sramite se, da sam admin, blokirao bi vas cjeli zivot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

prije 3 sata i 44 minute

Mihael Miška Colar: Dječaku tijelo ne prihvaća više hrane od ona 2-3 zalogaja što ih pojede, treba vam nacrtati? Ako bi i na silu pojeo nešto više obrambeni sustav organizma bi se pobrinuo da sve to izbaci. Očito vi mislite da mu je lijepo imat svakodnevne vrtoglavice i manjak energije, pa izmišlja..što sve ne nađeš u komentarima..

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).