Boca se nalazila u prtljažniku vozila koji je bio parkiran pred garažom obiteljske kuće. Mladić je zapalio cigaretu i htio ući u mercedes kada je došlo do eksplozije

Nedjelja, 11. 1. 2015. u 14:15, zadnja izmjena prije 1 sat i 3 minute Piše: Danica Plantak

Marko Lukunić/Pixsell

Filip Martinez (23) iz Beletinca, nedaleko Varaždina, ozlijeđen je u eksploziji plina iz boce za kampiranje u subotu navečer oko 20 sati, a crni mercedes potpuno je uništen.

Boca se nalazila u prtljažniku vozila koji je bio parkiran pred garažom obiteljske kuće. Mladić je zapalio cigaretu i htio ući u mercedes kada je došlo do eksplozije.

– Izašao je iz kuće i odjednom smo čuli katastrofalnu eksploziju. Najprije je van istrčao mlađi sin Hrvoje, a Filip koji je otrčao od uništenog auta je vikao ne idi, ne idi, eksplodirat će. No, auto je već bio uništen, samo je još lagano šištalo iz boce. Hrvoje je otišao po aparat za gašenje i ugasili smo požar – kazala je Filipova mama Suzana, dodavši da je Filip zadobio opekline prvog i drugog stupnja i da je to sreća u nesreći s obzirom na strašnu eksploziju moglo je biti puno gore. Eksplozija im je oštetila i bacila žlijeb s krova kuće, a Filip bi možda i bolje prošao da nije imao kratke hlače.

Opečen je po rukama, nogama, glavi, kosi. Plinsku bocu je sam dao negdje puniti tog dana jer je u ponedjeljak trebao krenuti na put za Španjolsku, kako bi je imao u kamionu za potrebe kuhanja. Nakon eksplozije, bio je blijed kao krpa, odmah se otuširao u hladnoj vodi i odvela sam ga u bolnicu. Danas je bio skoro sav omotan zavojima, osim nosa i očiju. Tek sad smo svjesni koliko je sve ipak ispalo dobro – kaže Suzana Martinec.

Tata Stjepan spominje da je šteta na mercedesu oko 80.000 kuna, no to je sad najmanje važno. Obojica sinova, ozlijeđeni Filip i Hrvoje voze kamione za špediciju. Policija je utvrdila da je do eksplozije došlo zbog istjecanja veće količine plina iz boce.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: plin, mladić, eksplozija

Izdvojeni komentari 48 komentara Pogledaj sve komentare

prije 5 sati i 2 minute

ledo1: da su naši vozači gospoda kao u Europi nebi ni trebali vući bocu sa sobom za kuhanje nego bi jeli u restoranu na odmorištu

prije 5 sati i 1 minutu

jabbar: “Plinsku bocu je sam dao NEGDJE puniti.Opečen po kosi.”Novi biseri.

prije 4 sata i 44 minute

lukica25: nadam se da mu kosa nije teže opečena

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporterObrazac
telefon:01/24-24-242e-mail: reporter@24sata.hrSve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).